UFC

Adesanya i Costa ulaze u anale: Ovo se nije dogodilo nikad u povijesti UFC-a!

Israel Adesanya i Paulo Costa
 screenshot/YouTube
Borba Israela Adesanya i Paula Coste po jednom je podatku prva takva borba za UFC titulu u povijesti

Nekad postoje oni neki podaci koji nam otkrivaju veličinu i značaj nekog sportskog događaja pa tako i borbi, u ovom slučaju onih koje organizira najveća svjetska MMA promocija, UFC. I prema njima apsolutno postoje temelji za nazivati borbu između Israela Adesanye i Paula Coste velikom, zapravo jednom od najvećih borbi koju je trenutku moguće organizirati. Naime, tek po prvi put u povijesti UFC-a dogodit će se nešto što nam dokazuje o kakvom je duelu riječ.

Radi se o borbi za UFC titulu u kojoj se sastaju dva borca koji su u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisali samo pobjede. Adesanya je trenutno nalazi na omjeru 19-0, dok je Costa na 13-0. UFC je do sada održao ukupno 283 borbe za titulu, što podatak čini još fascintantnijim.

Osim toga, tek po drugi put u povijesti se u borbi za titulu sastaju dva borca koji još nikad nisu poraženi. Takva je dakle održana tek jedna, a riječ je o borbi održanoj 23. svibnja 2009. godine, u kojoj je Lyoto Machida (u tom trenutku 15-0) savladao prvaka Rashada Evansa (13-0-1), oduzevši mu pojas. Evans je u svom omjeru, kao što se može vidjeti, ipak imao jednu neodlučenu borbu pa je iz tog razloga subotnji ogled Nigerijca i Brazilca još veći po spomenutim kriteriima.

Naravno, moramo spomenuti kako Costa ipak ima jedan poraz u MMA karijeri, ali srećom se taj ne vodi u profesionalni omjer. On je bio sudionik treće sezone brazilskog Ultimate Fightera, a tamo je doživio poraz od Marcia Alexandrea Jr. podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde.

Linker
19. travanj 2024 10:28