Adesanyin trener: 'Jones ne zadovoljava moralne standarde! Stipe je sjajan čovjek i zato želimo meč protiv njega!'

Ako moraju birati između Stipe Miočića ili Jona Jonesa, tim Israela Adesanye bira našeg borca za međusobni "superfajt". I to i bizarnog razloga - Stipu smatraju puno korektnijom osobom od prvaka u nižoj diviziji.

U razgovoru s Arielom Helwanijem Adesanyin trener Eugene Bareman je potvrdio ponovno interes za meč s teškaškim prvakom u budućnosti. A govoreći o meču protiv Jonesa, potvrdio  je da ih on trenutačno ne zanima!

"Ne", odgovorio je jasno na upit o meču protiv Jona Jonesa te je elaborirao svoj odgovor:

"Vjerujem da smo ja i Israel trenutačno u poziciji gdje ne trebamo dati osobi koja ima osobnost poput Jona Jonesa priliku da se bori protiv Israela."

"To je razlog zbog čega sam ja ono predložio. Naravno, to nije zapisano u kamenu, niti ništa slično, ali ako ćemo raditi super meč, voljeli bi da je to protiv Stipe. Miočić je dobar tip, sjajan čovjek. Čovjek koji je uzor. Idemo odraditi meč protiv njega, a ne dati šansu nekome kao što je Jon Jones. To je način na koji moj tim funkcionira", dodatno je objasnio Bareman.

Jonesa je nazvao moralno upitnim te je praktički rekao da s njim ne žele imati posla.

"Postoje moralna i etička načela kojih se moj tim pridržava i zato bi svi bili vrlo uznemireni kada bi čovjeku protiv njega dali priliku da se bori protiv Israela. I u prošlosti smo izbjegli mečeve protiv određenih protivnika, iako su neki od mečeva možda imali smisla."

"Tu ne govorim o UFC-u, tu govorim o lokalnim stvarima. Neki ljudi jednostavno nisu dobri ljudi. A onda Israel može odlučiti i reći da se želi boriti protiv takvih ljudi, ali to neće biti njegova odluka. To nije samo njegova odluka. Ako moj tim odluči nešto... bilo bi jako teško za mene od njih tražiti da se Israel bori protiv čovjeka kao što je Jon Jones!"

Adesanyin trener vjeruje da je Stipe Miočić ionako najveći i najbolji "matchup" za njegovog pulena.

"Pitali ste me koja je najveća borba koju može odraditi? Rekao sam da je to ona protiv Stipe Miočića. Ne zato što želimo izbjeći Jona Jonesa! Ne zato što Israel ne može pobijediti Jona Jonesa, nego zato što je moj tim drugačiji od ostalih timova. Jednostavno smo drugačiji. Jednostavno nam ne paše 'vibra' osoba poput Jonesa, takvo ponašanje. Mi smo etički i moralno na drugačijem mjestu. Ne želimo se uopće petljati s njim", zaključuje Bareman.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!