UFC

Anderson brzo reagirao na teški poraz: 'Pet minuta sam bio ljut, idemo dalje'

Corey Anderson
 screenshot
Corey Anderson još je jedan u nizu boraca koji su zaustavljeni prije nego su dobili priliku testirati se protiv Jona Jonesa i drugi kojeg je u toj namjeri zaustavio Jan Blachowicz. Neuobičajeno za poražene u tako velikoj borbi, on se vrlo brzo nakon nje obratio javnosti.

Samo tri minute trebale su Janu Blachowiczu da savlada Coreya Andersona u glavnoj borbi UFC Fight Night u Rio Ranchu. Anderson je prije borbe glasio za favorita, a čak je vodio na kladionicama koje su u svojoj ponudi imale idućeg protivnika Jona Jonesa. Na kraju je od borbe protiv Jonesa pomaknut nekoliko stepenica unazad.

Borci nakon ovakvih poraza često odaberu šutnju i povlačenje u sebe, no Anderson ga je prihvatio kao sportaš. Vrlo brzo se putem društvenih mreža odlučio obratiti svima koji ga podržavaju, ali i onima drugima, koji su njegov poraz dočekali sa zadovoljstvom.

"Veliki trener jednom mi je rekao da imaš pet minuta za ljutiti se i da nakon toga trebaš prijeći na ono što slijedi. Kroz život učimo. Vrijeme je za vratiti se pred ploču. Poštujem svakog svog fana, ali i 'hejtera'. Poraz me nikad nije zaustavio niti će me zaustaviti sada. Vidimo se na vrhu", poruka je Coreya puna klišeja kakve borci često koriste u ovakvim slučajevima. No, svakako je pozitivno to što se odlučio odmah obratiti.

Andersonu je ovim putem prekinuta serija od četiri pobjede. Prije nego je ona krenula je također bio nokautiran i to u studenom 2017. godine kad ga je na ufC 217 priredbi high kick udarcem savladao Ovince St. Preux.

Linker
26. travanj 2024 02:29