UFC

Blaydesa ne brine Lewis: 'On je poput Ngannoua, ima samo jedno oružje'

Curtis Blaydes
 Screenshot/Youtube
Curtis Blaydes smatra da njegov protivnik ima samo jedno oružje kojim ga može ugroziti

Svima koji prate MMA jasno je zašto je Curtis Blaydes veliki favorit u borbi protiv Derricka Lewisa. Jedan od najboljih teškaša svijeta u većini je svojih borbi bio dominantan, a i na papiru ima gotovo svaku prednost u usporedbi s Lewisom.

Naravno, Lewis i dalje posjeduje snagu udarca koju su mnogi već upoznali, ali Blaydes kaže kako je na tako nešto navikao.

"Mi smo teškaši, tako da je snaga uvijek prisutna. Njegovom ja nisam impresioniran. Naravno da sam svjestan da je posjeduje, isto kao i to da će imati namjeru otkinuti moju glavu. Ali, upravo to ga čini predvidljivim. Uopće ne koristi direkt, nema nikakve kombinacije, ne kreće se. Kad pokuša udariti stražnjom rukom, automatski podiže stražnju nogu, a to je najgora stvar koju možeš napraviti protiv borca kao što sam ja. Ima on jako puno rupa. Neki ljudi jednostavno nedovoljno istraže neke stvari. Njega su apsolutno svi rušili Blagoi Ivanov, Ilir Latifi, Marcin Tybura, čak i Aleksander Volkov, svi su ga rušili. A ti borci uopće nisu dobri grappleri", rekao je "Razor" u razgovoru s medijima u Las Vegasu.

Štoviše, Blaydes smatra kako je najgori mogući protivnik za Lewisa.

"Kad te dobar grappler sruši, ti se nećeš ustati. Treba ti tehnika da bi uspio u tome. UFC ga je do sada štitio od pravih grapplera, a sad napokon ima jednog protiv sebe. Neće se ustati nakon što ga ja srušim. Predugo sam radio na ovome i bio bi to disrespekt prema svim tim godinama koje sam uložio", objasnio je svoj stav.

Uvjeren je da zna odakle prijeti najveća opasnost i na nju će uspješno odgovoriti svojim najjačim oružjem.

"On voli pokušavati svašta, voli se igrati svojim teškim rukama. No, zapravo nema ništa osim desne ruke i letećeg koljena. Ja imam rad nogu, imam hrvanje, imam i boks. Imam više puteva kako doći do pobjede, a onda sam jedan. Znam da je predvidiv u svemu što radi. Ima samom jedan udarac, poput Ngannoua, ali bez one dužine ruku. Ja ću ga pobijediti. Čak i ako to na kraju bude dosadna borba, nije bitno. Važno je pobijediti", iznio je plan prema pobjedi.

Inače, Blaydes je svoja jedina dva poraza u karijeri doživio upravo od gore spomenutog Ngannoua.

Linker
26. travanj 2024 18:14