UFC

Chael Sonnen: 'Što je Ngannou mislio? Nemoj skakati za svinjama u mulj!'

Chael Sonnen
 screenshot/YouTube
Chael Sonnen kao krivca za trenutne nesuglasice između Jona Jonesa i Dane Whitea vidi Francisa Ngannoua, odnosno smatra da je on ušao u igru koja je zapravo odgovarala Jonesu te misli da od samog početka od ozbiljnih pregovara za tu borbu nije bilo ništa.

Trenutna napetost između Jona Jonesa i Dane Whitea, u kojoj je Jones čak najavio napuštanje titule UFC prvaka, krenula je podosta nevinim spomenom eventualne borbe Jonesa i Francisa Ngannoua, odnosno honorarima koje bi njih dvojica za istu dobili. Ono u čemu su se složili je to da su obojica na tu borbu bili spremni jedino u slučaju višestruko povećanih primanja, a to je nešto što je Sonnen zamjerio Kameruncu. Naime, on smatra kako je time napravio uslugu Jonesu, koji si je odmah stvorio podlogu za pregovore oko poboljšanja svog ugovora. I to ne samo za tu borbu oko koje do ozbiljnih pregovara nije niti došlo, nego za sve njegove borbe u budućnosti. Kako na svom YouTube kanalu komentira sve aktualne događaje u borilačkom svijetu, tako Chaelu nije promakao niti ovaj.

"Cijela situacija s Jonom Jonesom me zbunjuje, no posebno jedna stvar. Jedina osoba koja nikad nije trebala odraditi tako nešto je Francis Ngannou. Način na koji je to napravio me na prestaje iznenađivati, posebno jer sam ponovno upao u istu zamku. Svaki put mislim da borci imaju dovoljno inteligencije da shvate posao kojim se bave. Ako si ti Francis Ngannou i tražiš gomilu novca za borbu protiv tipa 25 kilograma lakšeg, ti si pomalo kujica. Ne tražiš više novca za tako nešto. Takvu borbu ne radiš. Što si ti, zlostavljač? Nikad se nije trebao niti staviti na tu poziciju", smatra Sonnen, koji je odmah pokušao još nešto objasniti:

"Jones nikad nije htio odraditi tu borbu, Jones je samo htio pokazati mišiće, a Francis mu je dao tu priliku. Čim je progovorio je to bilo jasno. Nemoj skakati u blato sa svinjama jer ćete se oboje uprljati, a svinjama se to sviđa."

Zamjerio je Sonnen još neke stvari Ngannou, za kojeg smatra da bi se trebao fokusirati na svoj glavni cilj, a to je osvajanje titule teške kategorije.

"Time što je tražio više novca za borbu protiv Jonesa je napravio više stvari. Prvo, on je 25 kilograma lakši od tebe i što se onda tu događa, neka mi netko objasni, ali znam da neću dobiti dobar odgovor. Drugo, tako nešto se nikad neće dogovoriti. Samo pušioničar će doći na stol s ponudom za koju znaš da ljudi neće prihvatiti. Bolje zašuti. Izgledaš kao budala kad dolaziš s idejom za koju znaš da šef neće prihvatiti. 25 kilograma više, uključujući i one pikograme te misliš da će te šef nagraditi zbog toga. Ti si netko tko se želi boriti za titulu teške kategorije, posveti se tome", dodao je još ljutiti Chael.

Ngannou se iz cijele priče vrlo brzo povukao te je sve preraslo u medijski rat Jonesa i Whitea gdje se prvobitna ideja zapravo više niti ne spominje.

Linker
24. travanj 2024 23:01