UFC

Cormier nije siguran u Khabibov povratak: 'Trebat će tu puno snage'

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/YouTube
Daniel Cormier ne usudi se prognozirati kad bi se u borilište mogao vratiti Khabib Nurmagomedov

Smrt oca Abdulmanapa teško je pogodila Khabiba Nurmagomedova. Iznenadni odlazak čovjeka koji mu je osim toga bio uzor i autoritet vjerojatno je ključni događaj dosadašnjeg života UFC-ovog prvaka lake kategorije. Iz tog razloga ne treba čuditi što se mnogi pitaju kad bi mogao uslijediti njegov povratak te postoji li čak mogućnost da se on slijedom svega toga umirovi. Iako je Khabibov menadžer tako što u startu odbacio, timski kolega Daniel Cormier ne može biti siguran.

"Istog trenutna kad mu je otac umro, znao sam da se Khabib neće vratiti u rujnu. Bilo bi to preteško za njega. On se sad nosi s nečim što je teško i bolno. Odnos njega i njegovog oca bio je nešto potpuno drugačije, njemu je on bio sve na svijetu. Sad kad ga više nema, mislim da će trebati proći još neko vrijeme prije nego ponovno vidimo Khabiba", rekao je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem, nastavivši:

"Mislim da ga sigurno nećemo gledati ove godine. Khabib je snažan čovjek, a i takvom će trebati ogromna doza snage da bismo ga ikad više vidjeli u Octagonu. Znam kako je ovo bilo zajedničko putovanje njega i oca. Nadam se da će se ponovno boriti, ali nisam siguran. I ako se vrati, ne mogu znati na koliko dugo će to razdoblje biti. Možda se vrati i u ime oca odradi još jednu nevjerojatnu izvedbu."

Za razliku od Khabiba, za Cormiera jako dobro znamo kad ćemo ga ponovno gledati u borilištu. Bit će to 15. kolovoza, u trećoj borbi protiv Stipe Miočića.

Linker
17. travanj 2024 09:33