UFC

Cormier o terminu borbe protiv Miočića: 'Nekako mi se čini da ćemo se načekati'

Miočić vs. Cormier
 Youtube
Daniel Cormier i Stipe Miočić sve su bliže dogovoru svoje treće borbe. No, mišljenje Cormiera je kako ta borba neće doći prije lipnja, budući da smatra kako je UFC već popunio sve bolje termine prije toga.

Gotovo četiri mjeseca prošla su od velike pobjede Stipe Miočića u revanšu protiv Daniela Cormiera i čini se kako su napokon krenule pripreme za njihovu treću borbu. Obojica su prošlih dana izrazili zainteresiranost i mogao bi UFC uskoro krenuti u realizaciju. No, Cormier smatra kako će za tako nešto trebati pričekati dulje nego što se itko nada.

"Za našu borbu nema vremena sve do lipnja. Gledajući kako trenutni raspored izgleda te računajući da su Khabib i Tony najavljeni za travanj, jednostavno nema vremena. Mislim da ćemo se morati malo načekati", rekao je Cormier u razgovoru za MMA Junkie, da bi nastavio:

"Meni osobno je to čudna situacija. Volio bih da se borimo što prije. Ali, isto tako se osjećam sve bolje što je više vremena prošlo od moje operacije leđa. Ponovno se počinjem osjećati kao ja. I što više vremena prođe, bit ću bolje."

Naravno, to ne mora ništa značiti, iako je realnije da treća borba Miočića i Cormiera predvodi neku priredbu. Osim toga, za ožujak i UFC 248 glavna borba još uvijek nije najavljena pa je Cormier možda malo požurio u svojoj procjeni. Ipak, kad god dođe vrijeme za borbu, on neće razmišljati nego će istu odmah prihvatiti.

"Ja sam spreman kad god treba, ali on prvak i on određuje pravila. Na čekanju sam i kad taj tip kaže da se možemo boriti, ja ću biti maksimalno spreman. Siguran sam da ću se pripremiti još bolje nego prošli put jer se već sad osjećam bolje nego na startu prošlih priprema", otkrio je.

Iako je prošlu borbu izgubio, pronašao je u njoj puno stvari koje ga pune optimizmom. Zapravo, smatra kako će mu glavna zadaća biti anulirati ono što je Miočiću u prošloj borbi donijelo trijumf, a to su udarci u tijelo.

"Ono što je sjajna stvar za mene je to što sam vodio većinu borbe i dobio gotovo sve runde. To mi je sjajna stvar za početak priprema. Ima nekih stvari koje moram promijeniti. On je napravio sjajan posao time što se prilagodio i krenuo pogađati udarce u tijelo, to je ono što mu je donijelo pobjedu. No, već sam krenuo raditi na tome. Treniram s Georgeom Foremanom koji mi je dao neke vrlo važne boksačke savjete. A protiv Stipe je sve u boksu, on ne udara nogama, samo šake i hrvanje. Već naveliko radim na onome što mi je u prošlom meču stvorilo problem", zanimljivo je razmišljanje, na koje su još samo kratko nadovezao time što ova borba zapravo znači i kolika je njena veličina:

"Stipe i ja imamo fantastičan rivalitet. Ja sam dobio prvu borbu na impresivan način, on je isto tako dobio drugu. To su bila prva dva čina, a ovo je drama u tri čina. Sad je vrijeme da odradimo trilogiju", najavio je borbu Cormier. Borbu kojoj će se svi fanovi ponovno veseliti."

Borba je to možda i dva najveća teškaša u dosadašnjoj MMA povijesti, ako ćemo gledati po kvaliteti i rezultatima. Da je Cormier dulje vremena proveo u kategoriji, moguće da bismo to zaključili i bez zadrške.

Linker
24. travanj 2024 23:50