Cormier oduševljen novom zvijezdom UFC-a: 'Do kraja iduće godine držat će titulu dvije kategorije'

Niti Daniel Cormier nije mogao ostati ravnodušan na talent i posljednje izvedbe Khamzata Chimaeva

Iako su mnogi već izrekli cijelu enciklopediju hvalospjeva prema Khamzata Chimaevu, nakon njegove prve tri UFC borbe, uključujući UFC-ovog predsjednika Danu Whitea, Daniel Cormier otišao je korak dalje. Bivšeg UFC prvaka poluteške i teške kategorije je borac iz Švedske toliko oduševio da misli kako će ovaj već do kraja iduće godine pokoriti sve pred sobom.

 

"2021. godine, Khamzat Chimaev će se boriti za titulu ili će biti prvak. Do kraja 2021. godine bit će dvostruki prvak. Držat će titulu velter i srednje kategorije", izjavio je Cormier tijekom DC & Helwani showa na ESPN-u, uz oduševljenje i izjavu kako on zapravo vozi njegov "hype train".

Cormier je prije borbe protiv Meerschaerta bio jedan od onih koji su tvrdili kako se s Chimaevim ne smije žuriti. No, sad je promijenio mišljenje.

"Ariel, spreman sam priznati kako sam bio u krivu. Dajte mu borbu za titulu! On je spreman već sada. Znaš, kad je hrvanjem uništio prva dva protivnika, govorili su mi kako je zapravo kickboxing ono gdje je najbolji. Nisam mogao vjerovati u to. Ali, samo jedna desna i to je to. Gerald je bio uplašen, izgledao je kao da ne želi biti tamo", objasnio je.

Chimaev bi se iduće mogao boriti protiv Demiana Maije, ali Cormier to ne želi vidjeti.

"Ne želim tu borbu. Ako Maia uđe u borbu s njim, bit će nokautiran. Bit će to puno gore nego kad ga je nokautirao Gilbert Burns i legenda o Khamzau će se samo nastaviti graditi", objasnio je.

I Dana White je već potvrdio kako nije sigurno da će Maia biti idući za borca rodom iz Čečenije, iako je potvrdio da se ta borba priprema. Maia jednostavno ne bi stigao biti spreman za datum koji Chimaev već sad vidi kao termin svoje iduće borbe, a UFC mu to planira osigurati.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!