UFC

Covington zbog bojkota poslao žestoku poruku LeBronu Jamesu i ostalim NBA zvijezdama!

LeBron James
 Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
"Pokažite da ste stvarno za promjenu! Odreknite povlaštenog života i bacite se na najteži posao u Americi!"

Američki sportski svijet sinoć je kompletno stao nakon što su Milwaukee Bucksi odbili igrati petu utakmicu prve runde NBA playoffa protiv Orlanda Magica u znak protesta zbog ranjavanja Afroamerikanca Jacoba Blakea.

Bucksi su samo pokrenuli lavinu, a tijekom noći stigla je vijest da su klubovi iz Los Angelesa, Lakersi i Clippersi, glasali za bojkot ostatka sezone kao znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti i rasizma.

Sva ta zbivanja potaknula su kontroverznog Colbyja Covingtona da se oglasi preko društvenih mreža i žestoko kritizira NBA, ali i MLB igrače koji su se također priključili bojkotu.

"Oh wow, odgodili ste svoje utakmice?! Želite li zaista pokazati da ste za promjenu? Onda se odreknite svojih višemilijunskih poslova i povlaštenih života tijekom kojih se bavite dječjom igrom. Napravite ogroman rez u svojim primanjima i bacite se na najteži posao u Americi. Postanite policajci", napisala je UFC-ova zvijezda i jedan od najboljih velteraša svijeta pritom označivši NBA, MLB i LeBrona Jamesa.

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Kamaru Usman and Colby Covington during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF / AFP
Colby Covington

Spomenimo kako je cijela ova priča počela u srijedu još u 22 sata po hrvatskom vremenu kada su na parket u Orlandu na zagrijavanje izašli samo košarkaši Magica. Već je tada bilo jasno da Bucksi ne misle izaći iz svlačionice, pa je vrh NBA lige sazvao hitan sastanak da se vidi kako i što dalje.

Prema riječima reportera Athletica, Shamsa Charanije, na sastanku je bilo iznimno vruće, padale su teške riječi, a Clippersi i Lakersi su glasali da se prekine cijela sezona.

Najglasniji je bio LeBron James koji je iz protesta naprasno otišao s tog sastanka, a odmah iza njega su iz sobe izašli svi predstavnici Clippersa i Lakersa.

- Ostatak sezone je itekako upitan - rekao je Charania.

LeBron je nešto prije tog sastanka na Twitteru napisao.

- J**** OVO! TRAŽIMO PROMJENE. DOSTA NAM JE!

Potez NBA klubova inspirirao je i ostale, tako da su odgođene utakmice i u američkim profesionalnim nogometnim i bejzbol ligama.

LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 26: An empty court and bench is shown following the scheduled start time in Game Five of the Eastern Conference First Round between the Milwaukee Bucks and the Orlando Magic during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 26, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. The Milwaukee Buck have boycotted game 5 reportedly to protest the shooting of Jacob Blake in Kenosha, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Linker
26. travanj 2024 11:06