UFC

Dana White nakon poraza VanZant: 'U pravu je, treba se testirati na tržištu'

Ribas vs. VanZant
 screenshot
Dana White smatra da PaigeVanZant uistinu treba učiniti ono što je najavila da namjerava

Prije UFC 251 borbe protiv Amande Ribas, Paige VanZant bila je ustrajna u namjeri da nakon borbe testira slobodno tržište, odnosno da vidi što joj drugi mogu ponuditi. Naime, borba protiv Ribas bila joj je posljednja na ugovoru, s kojim nikako nije bila zadovoljna i zbog toga je velika pažnja bila na tome kako će ju odraditi. Na kraju se dogodilo ono čemu se nije nadala, uvjerljivo je i dominantno poražena, što je nikako ne stavlja u dobru startnu poziciju za pregovore koji slijede.

Na konferenciji za medije održanoj po završetku priredbe, svoj je kratki komentar dao i Dana White.

"Draga mi je Paige. Ali... To je kao s Blaydesom i njegovom posljednjom borbom. Kad toliko puno pričaš o nečemu, poput toga da nisi dovoljno plaćen, znate na što mislim? Ne boriš se redovno, odnosno jednom u posljednjoj godini, doživljavaš puno ozljeda... I na kraju budeš tako razbijen u prvoj rundi borbe? Da, mislim da bi definitivno trebala testirati tržište, treba vidjeti što joj drugi mogu ponuditi", rekao je White nakon borbe.

VanZant je s 2.6 milijuna pratitelja na Instagramu, ako ćemo to uzeti kao kriterij, svakako najpopularnija borkinja svijeta. U prošlih godinu i pol dana, između ove i prethodne borbe, puno je puta govorila kako nije zadovoljna svojim primanjima te kako će nakon ove borbe, neovisno o njenom ishodu, testirati "free agency". UFC će joj vjerojatno dati svoju ponudu za nastavak karijere, a na njoj će biti odluka hoće li odabrati nekoga tko će joj možda ponuditi više.

White je već ranije izražavao nezadovoljstvo njenim izjavama, posebno onima gdje je navodila kako objavama na Instagramu zaradi više nego kao UFC borkinja. Možemo pretpostaviti da joj je zamjerio takvu izjavu, budući da bez UFC-a i platforme koju je kao borkinja dobila, ne bi do ničega od toga niti došla. Sad ćemo vidjeti hoće li joj neka druga promocija, a nema sumnje da će zainteresiranih itekako biti, ponuditi više. Ovako sa strane, nekako se čini da bi joj ono što želi mogao, osim UFC-a, ponuditi jedino ONE Championship, koji konstantno radi na angažiranju popularnih i poznatih boraca. U ženskom MMA-u će nešto naći nekoga tko bolje odgovara tim kriterijima.

Linker
20. travanj 2024 04:04