UFC

Dosad nepoznata priča UFC-ovog komentatora: 'Stipe me ostavio u nevjerici nakon najveće pobjede...'

 Jason Silva/AGIF/ AFP
"Sjećam se kad sam komentirao njegov prvi UFC 'main event' u Nottinghamu..."

Jon Anik ima posebnu vezu i sa Stipom Miočićem i s Danielom Cormierom te mu prošlog vikenda zasigurno nije bilo lako sjediti u komentatorskoj poziciji. Ali Jon je, prije svega, jedan veliki profesionalac i nije dopustio da takve stvari utječu na njegov posao.

Iako su UFC-ovi komentatori nerijetko na udaru kritičara zbog "pristranosti", Anik tvrdi da može mirno spavati nakon što je odradio sva tri meča povijesne trilogije. No, puno zanimljiviji od tog zaključka, njegov je komentar na glavne aktere ove MMA priče - Stipu i DC-ja.

Anik je, naime, na Instagramu postavio jednu podužu objavu u kojoj je biranim riječima progovorio o UFC-ovim zvijezdama.

Njegovu poruku prenosimo vam u cijelosti:

"Uvijek je lijepo vidjeti kada se dobre stvari događaju dobrim ljudima, a Stipe Miočić se zaista potrudio da mu se dogode i mislim da je rezultat bio prilično jasan. Kakva genijalna taktika njegovog tima i kakva provedba iste od strane borca. U ovom trenutku, malo je dvojbe oko toga da je Stipe najuspješniji UFC-ov teškaš svih vremena. Priča nas dvojice seže još iz dana FUEL TV-a i 2012. godine. Sjećam se kad sam komentirao njegov prvi UFC 'main event' u Nottinghamu kasnije te godine. Tada sam znao da može razvaliti bejzbol loptu, ali nisam mogao predvidjeti da će postati najbolji teškaš u povijesti UFC-a. No, prije svega, koliko god to puta često čuli, on je možda i bolji čovjek nego što je borac. Nakon što je pobijedio DC-ja na UFC-u 241, bili smo u istoj svlačionici, a on me po dolasku odmah pitao o mom sinu. Da, to se dogodilo nedugo nakon najveće pobjede u njegovom životu. Ostao sam u nevjerici. Čovjek zrači klasom i nadam se da je sada pun novca. Njegovo naslijeđe sada je čvrsto ukorijenjeno", glasio je Anikov dio o Stipi, a onda se dotaknuo i DC-ja.

"Druga strana ove jednadžbe je moj prijatelj Daniel Cormier. Čovjek čiji osmijeh obasja svaku prostoriju u koju uđe. Mislim da sam u profesionalnom životu s njime proveo više sati nego s bilo kim drugim otkako smo počeli zajedno komentirati borbe 2016. godine. Naše posebno prijateljstvo ne može nitko ne može osporiti. Teško mi je zbog njega jer znam koliko mu je ovaj meč značio, ali mislim da će s vremenom prepoznati što je sve postigao. Zasigurno ga čekaju i mnogi uspjesi izvan borbi. Koliko god je ponekad izazovno moje odnose s ostalim komentatorima staviti sa strane, pogotovo u borilačkom svijetu, uvjeravam vas da spavam mirno znajući da sam borbu komentirao onako kako sam ju vidio. Neki će fanovi uvijek pričati o pristranosti i to je OK, ali ja stojim iza svojih riječi kod sva tri meča u ovoj trilogiji. Ovu noć (kada se odvio UFC 252, op.a.) neću tako brzo zaboraviti. Toliko sam zahvalan za ovaj posao i pokušavam zaraditi svoje mjesto na svakoj priredbi. Vječno ću cijeniti sve vaše povratne informacije te podršku", stajalo je u objavi slavnog komentatora.

Linker
25. travanj 2024 22:06