UFC

Edwards odbio Wonderboya, zanima ga samo Burns: 'Ja sam šampionski kalibar!'

Leon Edwards
 Pat Scaasi/MI News/NurPhoto/AFP
Slijedom posljednjih događanja, Leon Edwards se nada doći do ugovaranja borbe protiv Glberta Burnsa

Odmah nakon što je postalo službeno kako se borba Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa neće održati ove godine, krenule su špekulacije oko toga što će se dogoditi s planiranim izazivačem. U ovakvoj konkurenciji, Burns po mnogima nije zaslužio apsolutnu poziciju izazivača pa su s raznih strana krenule kombinacije. Ona koju preferira i Ariel Helwani je borba Burnsa protiv Leona Edwardsa za prvog izazivača. Brazilac na to nije dobro reagirao, optužio je Helwanija da ima takvu želju samo zbog mržnje prema njegovom menadžeru Aliju Abdelazizu, dok je za Edwardsa naveo kako se treba boriti protiv Stephena Thompsona.

Upravo je Thompson odlučio Edwardsa sam izazvati. To baš nije njegov stil, no i on je predugo bez borbe pa se nada da bi mogao doći do neke koja mu ima smisla, nakon što je odbio ponudu da se bori protiv Khamzata Chimaeva. Odradio je to putem Twittera i to nakon što je Edwards rekao kako ga ne zanimaju borci koji su u padu.

"Leone, godinu dana se ne boriš. Ako sam ja u nekom padu, mislim da bih bio dobra borba za tebe, da se vratiš na pravi put i da se ljudi ponovno prisjete tvoga imena", napisao je bivši dvostruki izazivač, označivši "Rockyja" u svojoj objavi. Kroz "hashtagove" je dodao poruke "Ring rust" i "Samo želim pomoći."

Britanski borac, koji se trenutno nalazi u nizu od osam pobjeda, ipak nije omekšao svoj stav nakon takve prozivke. Njega i dalje zanima samo Gilbert Burns.

"Znam da ovo nisi ti napisao pa ti ovog puta opraštam. Ja nemam ring rust jer sam šampionski kalibar borca koji ostaje konstantno u dvorani. Ti si prije samo jednu borbu hladno nokautiran od borca lake kategorije. Boriti se protiv tebe mi apsolutno ništa ne predstavlja", napisao je Leon kao odgovor svom potencijalnom protivniku.

29-godišnji Edwards je posljednju borbu imao u srpnju prošle godine, kad je savladao Rafaela Dos Anjosa. Od tada mu je gotovo nemoguće pronaći protivnika. Čak i kad je dobio borbu, a trebao ju je u ožujku odraditi protiv Tyrona Woodleya, ispriječio se COVID te je priredba otkazana. Tu situaciju najbolje je iskoristio Burns, koji je pobjedama nad Demianom Maijom i Woodleyem izborio poziciju prvoplasiranog borca na ljestvici izazivača velter kategorije. U međuvremenu je pao na drugo, iza Colbyja Covingtona, no status mu je ostao. Naime, borbu za titulu već je imao ugovorenu, ali ju je bio prisiljen otkazati. Ponovno je razlog bio COVID-19, na kojeg je tim putem od bio pozitivan. Nakon otkazivanja Usmana, Burns je otkrio kako je spreman čekati te kako nema namjeru prihvaćati borbu za poziciju izazivača koja je već njegova.

Edwards se na spomenutoj ljestvici izazivača nalazi na trećem mjestu, dok je Thompson na petom.

Linker
23. travanj 2024 10:10