UFC

Faber uzvratio paljbu i Cejudu zaprijetio svojim testisima

Verbalni rat između Urijaha Fabera (35-10 MMA, 11-6 UFC) i Henryja Cejuda (14-2 MMA, 9-2 UFC) se nastavlja. Nakon što je UFC prvak u dvije kategorije poslao Faberu upozorenje da ne dolazi po njegov bantam pojas, "The California Kid" je uzvratio paljbu na društvenim mrežama.

Nakon dvije i pol godine u mirovini, legenda bantam kategorije Faber (40) vratio se aktivnom natjecanju prošlog vikenda na UFC Fight Night 155 priredbi. Članu UFC-ove Kuće slavnih u Sacramentu je trebalo samo 45 sekundi da nokautom zaustavi Rickyja Simona.

Osnivač famoznog Team Alpha Malea nakon pobjede je poručio kako se nije vratio odraditi samo jednu borbu već mu je cilj osigurati novu borbu za UFC naslov, čak petu u karijeri. Za mikrofonom je u Octagonu tako prozvao aktualnog prvaka Cejuda.

"Cejudo me nedavno prozvao. Henry, sjećam se kad si me prije desetak godina prozvao na borbu kroz prijateljsku gestu. Ja sam sada spreman, idemo!"

Zlatni olimpijac i dvostruki prvak brzo je reagirao putem Twittera gdje je upozorio Fabera:

"Pripazi što želiš moja princezo, da ne bi postao iduća legenda koja će se pokloniti pred Triple C-jem", napisao je Cejudo.

U nedjelju je Faber odgovorio na prijetnju i na svom Twitter profilu uzvratio:

"'Cringe' je stvaran Henry Cejudo. Možeš Triple C-jat ova muda koja će se njihati iznad tvog lica dok ćeš ležati na podu."

Faber u poruci očito spominje "cringe" zbog Cejudovog nedavnog "trash talka" upitne kvalitete, kao i komičnih nastupa poput plišane zmije koju je izvadio na sučeljavnju s T.J. Dillashawom, ili sučeljavanja s Marlonom Moraesom na kojem se pojavio obučen u mađioničara i izvukao zeca iz šešira.

Upravo je nakon pobjede nokautom protiv Moraesa u lipnju, kada je osvojio upražnjenu bantam titulu, Cejudo spomenuo Fabera kao potencijalnog protivnika. Hoće li Faber nakon samo jedne pobjede osigurati susret s prvakom, ili ga prije toga čeka još koji ispit u Octagonu, tek ćemo vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 19:51