UFC

Kayla Harrison ima jasnu namjeru: ‘Osvojit ću dva UFC-ova pojasa i bit ću najveća sportašica u povijesti borilačkih sportova‘

Kayla Harrison

 Instagram (kayla Harrison)
Dvostruka olimpijska pobjednica dolazi s visokim ambicijama u najveću svjetsku MMA organizaciju

Pet godina Kayla Harrison bila je dio PFL organizacije. Dvostruka olimpijska pobjednica u judu dvaput je osvajala i PFL-ov turnir u lakoj kategoriji, a unutar PFL-a upisala je 15 pobjeda i jedan poraz.

Definitivno ova Amerikanka spada među najveće borce u povijesti te organizacije, ali mnogi su joj godinama spočitavali kako se borila protiv ‘‘kanti‘‘, odnosno nedoraslih protivnica. Larissa Pacheco jedina je borkinja koja je uspjela poraziti Kaylu unutar PFL-ovog kaveza, ali Harrison je ranije u karijeri dvaput porazila istu tu borkinju.

Malo je onih koji su pridavali velik značaj Kaylinim pobjedama u PFL-u i to je vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto se Kayla ove godine zaputila put UFC-a. Njen UFC debi gledat ćemo na UFC 300 eventu koji je na rasporedu 13. travnja (četvrti mjesec) ove godine, a Kaylu čeka meč protiv Holly Holm, bivše prvakinje UFC-ove bantam kategorije.

Uspije li Harrison poraziti bivšu prvakinju, izgledno je da će tom pobjedom izboriti napad na pojas u bantam kategoriji. Osvajanje UFC-ove titule ušutkalo bi sve kritičare Kayle Harrison, a 33-godišnja Amerikanka vjeruje kako joj UFC pruža mogućnost da postane najvećom sportašicom u povijesti borilačkih sportova.

‘‘Ovo je rasprava koju sam nebrojeno puta vodila s Henryjem (Cejudom) o tome kako je on najveći sportaš u povijesti borilačkih sportova. Ja sam mu rekla: ‘Henry, dušo, dolazim po tebe. Ti imaš jednu olimpijsku medalju, samo jednu. Što ćeš učiniti s tim?‘. Ja ću doći u UFC, osvojit ću pojas, a možda ubrzo osvojim još jedan pojas i obranim ga. Bit ću dvostruka UFC-ova prvakinja, a uz to sam svjetska prvakinja (u judu), panamerička prvakinja i osvajačica Panameričkih igara. Bit ću neosporno najveća sportašica u povijesti borilačkih sportova.‘‘, poručila je Kayla u intervjuu za UFC.

Činjenica je da Harrison iza sebe ima dva olimpijska zlata, kao i svjetsko zlato u judu. Henry Cejudo olimpijsko zlato osvojio je u hrvanju, a unutar UFC-a došao je do pojasa u dvije različite težinske kategorije. Kayla ima dobru podlogu za nadmašiti Cejudova postignuća, ali nešto se pita Holly Holm, prvakinju Raquel Pennington, ali i Juliannu Penu koja također pretendira na sam vrh UFC-ove bantam kategorije.

Alex Pereira također je ime koje se počinje svrstavati u ovakve diskusije, jer ‘‘Poatan‘‘ iza sebe ima Gloryjeve titule prvaka u dvije različite težinske kategorije, a nakon uspješne kickboksačke karijere, Pereira je zasjeo na tron dvaju kategorija i unutar UFC-a. Olimpijsko zlato ipak ima nešto veću težinu nego titule prvaka u Gloryju, složit će se mnogi.

Linker
29. travanj 2024 17:32