UFC

Fabricio Werdum pred borbu s Gustafssonom: 'Iz našeg sparinga je izašao sa šavovima'

Fabricio Werdum
 screenshot/YouTube
Fabricio Werdum prisjetio se sparinga koji je prije osam godina odradio sa svojim idućim protivnikom

Još deset dana ostalo je do posljednje UFC Fight Island priredbe na čijem programu se nalazi izuzetno intrigantna borba teške kategorije između bivšeg prvaka Fabricija Werduma i bivšeg trostrukog izazivača za titulu poluteške kategorije, Alexandera Gustafssona.

Werdumu će to biti posljednja borba na UFC ugovoru, a možda i posljednja u UFC-u uopće. Odluku o tome donijet će tek nakon borbe, ali činjenica je da povratkom koji je odradio u svibnju nije mogao biti zadovoljan. Zato se za Gustafssona treba pripremiti drugačije nego što je to bilo za borbu protiv Alekseija Oleinika.

"Što se tiče moje prošle borbe, nisam osjetio samo dvije godine koliko sam bio izvan Octagona, nego sam odabrao i potpuno krivi režim treninga. Otišao sam u planine i ostao sam tamo dva mjeseca, bez ikakvih sparinga. Shvatio sam da je nemoguće odrađivati treninge preko interneta i to se vidjelo u borbi. Za ovu borbu sam apsolutno sve izmijenio. Imam pravi trening kamp uz trening snage, puno jiu-jitsua i rada s trenerom Rafaelom Cordeirom. Radio sam i mentalni trening s čovjekom kojeg mi preporučila Cris Cyborg. Odradili smo sjajan posao po pitanju mog fokusa. 25. srpnja vidjet ćete jednog drugog Werduma", najavio je kroz razgovor za Sherdog.

Sa svojim protivnikom, teškaškim debitantom Gustafssonom, je imao ranijeg iskustva. Prisjetio se kad se to dogodilo i što najviše pamti iz sparinga za Šveđaninom.

"Bilo je to prije osam godina, kad sam došao trenirati hrvanje u akademiju Marka Munoza. Kad sam došao, Travis Browne i Gustafsson su odrađivali sparing, a njihov trener me pozvao da im se pridružim. Mislio sam da će biti rotacija, no on me postavio u sredinu, a njih dvojica su dolazili naizmjence. Nije to bilo fer prema meni. Prvo sam radio s Browneom pa Gustafssonom i onda ponovno s jednom pa drugim. U tom drugom sparingu, Gustafsson mi je otvorio posjekotinu na nosu pa sam uhvatio njegov vrat u muay thai klinč i pogodio ga koljenom posred lica, što je dovelo do velike posjekotine. Mislim da je dobio pet šavova zbog tog udarca. On i njegov trener bili su bijesni, rekli su podosta ružnih riječi i sparing nije završio u dobroj atmosferi. No, ne očekujem ovog puta borbu na nogama i nije mi problem pričati o taktici. I Gustafsson zna da ga namjeravam srušiti i završiti na podu", ispričao je.

Ova borba nalazi se na poziciji "co-main eventa" priredbe koju 25. srpnja predvodi borba Roberta Whittakera i Darrena Tilla.

Linker
24. travanj 2024 03:37