UFC

Fenomenalni teškaš Ciryl Gane saznao svog Top 10 protivnika

Ciryl Gane
 screenshot
Poznato je gdje, kada i protiv koga bi Ciryl Gane trebao odraditi svoju iduću borbu. Francuz kojeg smatraju najvećim teškaškim potencijalom u posljednjih nekoliko godina trebao bi službeno napasti Top 10 kraljevske kategorije borbom protiv Shamila Abdurakhimova na UFC 249 priredbi.

29-godišnji Ciryl Gane (6-0, 3-0 UFC) teškaš je iz Pariza koji je u kratkom vremenu postao borac čije su ime zapamtili svi MMA fanovi koji su ga popratili. UFC debi upisao je u kolovozu prošle godine, a do kraja 2019. uspio je odraditi ukupno tri UFC nastupa. U sva tri je upisao pobjede, no još više je oduševio svojim talentom, nevjerojatnim fizikalijama i vrlo velikom borilačkom potkovanošću. Nevjerojatno je kompletan za jednog još uvijek podosta neiskusnog teškaša i zbog toga su fanovi uzbuđeni oko njegove iduće borbe.

Prije nekoliko dana njegov trener najavio je kako bi nju trebao odraditi protiv Top 10 teškaša, a sad su se pojavile informacije koje tako nešto potvrđuju. Gane će se po prvi put u karijeri boriti u SAD-u, nakon što je prve tri UFC borbe odradio u Urugvaju, Singapuru i Južnoj Koreji. Mjesto događanja je Brooklyn/New York, dvorana je Barclays Center, priredba je UFC 249, a protivnik o kojem se sad već glasno govori putem svih relevantnih medija je Shamil Abdurakhimov.

Abdurakhimov (20-5, 5-3 UFC) je 38-godišnji borac iz Dagestana i u ovom trenutku je savršen protivnik za Ganea iz više razloga. Prvi je taj što se nalazi na desetom mjestu službenog poretka kategorije, a drugi najvažniji je taj što je vrlo čvrst i iskusan borac, dobro potkovan na nogama, u hrvanju i na parteru. U svojoj posljednjoj borbi poražen je nokautom od Curtisa Blaydesa, čime je prekinut njegov tadašnji niz od tri pobjede.

UFC 249 predvodi dugo očekivana borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, a održava se 18. travnja u gore spomenutoj Barclays Center dvorani.

Linker
26. travanj 2024 21:35