UFC

Ferguson poslao poruku Khabibu: 'Već treći put branim pojas...'

 Screenshot (YouTube)
Khabib Nurmagomedov možda je na papiru UFC-ov prvak, ali Tony Ferguson mu ne priznaje tu titulu i svima jasno poručuje - "Justin Gaethje i ja se ovog vikenda borimo za pravi pojas!"

Tony Ferguson glavna je zvijezda nadolazeće UFC 249 priredbe u Jacksonvilleu. Popularni 'El Cucuy' u noći sa subote na nedjelju po drugi će puta u svojoj karijeri imati priliku osvojiti privremeni pojas u lakoj kategoriji.

Prvi je put Fergusonu to pošlo za rukom 2017. godine kada je na UFC-u 216 zaustavio Kevina Leeja. Nakon tog dvoboja Tony je još upisao pobjede nad Anthonyjem Pettisom i Donaldom Cerroneom pa stoga vjeruje da je ovo zapravo njegova treća obrana pojasa. Pored toga, mišljenja je i kako se on i Gaethje na Floridi bore za pravu titulu budući da aktualni prvak zbog pandemije koronavirusa nije u mogućnosti braniti svoj naslov.

"Je*eš Khabiba. Već treći put branim svoj pojas. Ovo je borba za pravi pojas, a ne privremeni", jasno je poručio Ferguson u utorak na telekonferenciji s novinarima.

Podsjetimo, borba Khabiba i Fergusona po peti je puta otkazana nakon što je aktualni prvak zbog koronavirusa ostao 'zaključan' u Rusiji.

Iako Tonyju nitko ne bi zamjerio da se kojim slučajem odlučio pričekati neka bolja vremena, on je još jednom u svom stilu prihvatio težak meč i tako na neki način ugrozio jednu od najiščekivanijih borbi u povijesti. No, upravo zbog takvih stvari fanovi i obožavaju 'El Cucuyja' koji bi pobjedom nad Gaethjeom stigao do nevjerojatnog 13. trijumfa u nizu, ali i nove prilike za okršaj s Khabibom.

Linker
26. travanj 2024 17:14