UFC

(FOTO) Ngannou objavio osam godina staru fotografiju: 'Spavao sam u šumi i imao sam samo ovu odjeću'

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE / AFP
Put do uspjeha Francisa Ngannoua nije bio nimalo lagan...

Danas jedan od najboljih teškaša svijeta rođen je u kamerunskom mjestu Batie gdje je živio u siromaštvu, a za kruh je zarađivao tako da je već s 12 godina počeo raditi na kamenolomu gdje je iskopavao pijesak.

S 22 godine 'Predator' je počeo trenirati boks, a nakon samo godinu dana ta je priča privremeno zaustavljena zbog bolesti. Morao se Francis potom okrenuti različitim poslovima kako bi sastavio kraj s krajem, no onda je došao trenutak kada je prelomio i odlučio da je dosta s takvim načinom života. S 26 godina emigrirao je u Pariz gdje je imao namjeru ostvariti svoj boksački san, ali je preko prijatelja Didiera Carmonta upoznao MMA i svog trenera Fernanda Lopeza.

Danas je Ngannou prvi izazivač u teškoj kategoriji i vjerojatno idući protivnik aktualnog prvaka Stipe Miočića.

A da su nekoć stvari izgledale daleko od idealnih, Francis se prisjetio ovih dana te preko društvenih mreža podijelio jednu fotografiju iz 2012. godine.

"Bio je ovo prosinac 2012. godine. Nalazio sam se u Tangeru (Maroko) i pokušavao pronaći svoj put do Europe. Spavao sam vani u šumi i nisam imao ništa osim odjeće koju nosim na ovoj fotografiji. Ali imao sam snove i samopouzdanje, a to me dovelo od mjesta gdje sam bio prije osam godina, do mjesta gdje sam danas. Nikada nemojte dozvoliti da vam netko oduzme vaše snove i samopouzdanje ili vam kaže da ne možete ili nećete uspjeti bez njih", napisao je Ngannou na Instagramu.

Linker
25. travanj 2024 08:49