UFC

Du Plessis podržao Prochazku u namjeri da prijeđe u srednju kategoriju: ‘Ja vratim 12.5 kilograma nakon vaganja‘

 Jiri Prochazka 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Svakako bi bilo vrlo zanimljivo ukoliko bi se Jiri odlučio prijeći u kategoriju ispod, no pitanje je koliko želi skidati kilograme

Već smo navikli da se uz lik i djelo bivšega prvaka Jirija Prochazke veže epitet ‘‘neobično‘‘, a to je potvrdio i izjavom nakon pobjede nad Aleksandrom Rakićem. Jiri je rekao kako bi se htio okušati i u drugoj kategoriji, ali ne onoj iznad, nego – u srednjoj.

Rekao je Jiri kako mu je to jedan od ciljeva u nastavku karijere, a vidjet ćemo je li bio u potpunosti ozbiljan kada je u pitanju ova izjava. Kako god, prvak Dricus Du Plessis nema ništa protiv toga, a savjetovao mu je da to uistinu i učini jer je po njemu premali za polutešku kategoriju:

‘‘Prochazka je premali. Mislim da se Jiri treba spustiti u srednju kategoriju. Vidio sam koliko je težak kada smo bili u Performance Instituteu i mislim da je premali za polutešku kategoriju. Znam to. Mislim, ja volim Prochazku, nemojte me krivo shvatiti. Mislim da je Pereira prave veličine za polutešku, a on je ogroman‘‘, rekao je Dricus u ‘‘Shadow Banned‘‘ podcastu.

‘‘Ja ulazim u kavez sa 96.5 kilograma bez odjeće, vratim oko 12.5 kilograma nakon vaganja. Vjerojatno hodam sa nekih 101, 102 kilograma‘‘, dodao je prvak.

Svakako bi bilo vrlo zanimljivo ukoliko bi se Jiri odlučio prijeći u kategoriju ispod, no pitanje je koliko želi skidati kilograme. Za srednju bi morao skinuti još devet kilograma više nego što je to slučaj s poluteškom, a vjerojatno bi morao prilagoditi i baznu težinu u tom slučaju.

Kako god, Prochazka i u poluteškoj izgleda odlično, a hoće li se odlučiti na ovakav korak, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
03. svibanj 2024 14:03