UFC

Frankie Edgar o izboru kategorije: 'Želim svojoj djeci dokazati da veličina nije važna'

Frankie Edgar
 Youtube screenshot
Nakon što iz niti trećeg pokušaja nije uspio osvojiti titulu UFC prvaka perolake kategorije, ispred Frankieja Edgara je nekoliko važnih odluka. Ona glavna tiče se kategorije u kojoj će nastaviti svoju karijeru.

Frankie Edgar u normalnim okolnosti hoda s maksimalno 75 kilograma. Kao takav je 2010. godine došao do titule prvaka lake kategorije, ali i do ukupno 9-3-1 omjera u toj kategoriji, gdje su posljednja dva poraza po mnogima bila kontroverzna i upitna. Nakon toga se spustio u perolaku kategoriju gdje je upisao omjer 8-4. Tri od ta četiri poraza bile su borbe za titulu. Zapravo, samo dva puts u karijeri izgubio je borbu koja nije bila "šampionska". Jednom od Graya Maynarda i početkom prošle godine od Briana Ortege.

Nakon što po treći put nije uspio postati prvak do 66 kilograma, postavlja se pitanje što slijedi za ovog budućeg člana UFC-ove Kuće slavnih. On će uvijek biti borac koji gleda samo prema vrhu, no četvrti napad na titulu s 37 godina, nakon tri neuspješna, teško može očekivati. Zbog toga se tu pojavljuje opcija spuštanja u bantam, kategoriju za koju mnogi vjeruju da bi mu savršeno pristajala. Kako je Frankie visok 168 centimetara, a niti sad ne skida puno kilograma za perolaku, to je itekako izvediva opcija. Ipak, on sam još uvijek nije siguran u nju.

"Uvijek sam bio mali, kroz cijelo odrastanje sam bio mali. Osim toga, htio sam svojoj djeci pokazati kako veličina nije važna. No, nekad naletiš na veće momke koji su na visokom nivou. Tako da ne znam što ću iduće napraviti. Znam samo da ću otići kući, odmoriti i prijeći preko ovog poraza", rekao je Edgar nakon borbe Arielu Helwaniju.

Nešto više o borbi koju je izgubio rekao je na konferenciji za medije nakon priredbe. Ni tad se nije moglo zaključiti nešto o budućnosti. Znat će se više nakon što odmori i posloži stvari u glavi, no potvrdio je kako neće odustati i kako još uvijek ima u sebi ono što je potrebno.

"Srce mi je slomljeno i nije lako. Kad nešto želiš, a ne dobiješ, to boli. Toliko puta sam bio blizu, no nisam uspio. U životu se nekada mora izgubiti. Gubio sam ranije i uvijek bih se vratio", najavio je Frankie.

Kao jedan od fanovima omiljenih boraca, Frankie će uvijek bilo gdje biti dobrodošao. Niti protiv Hollowaya nije odradio lošu borbu. Jednostavno se suprotstavio momku koju je mlađi i fizički spremniji od njega. I takvom je uspio biti ravnopravan kroz većinu borbe, ali za skinuti ga s trona ipak treba nešto više.

Linker
26. travanj 2024 07:08