UFC

Grasso nakon šoka na vaganju donijela 'najpametniju i najzdraviju odluku'

 Screenshot (YouTube)
Alexa Grasso odlučila se oglasiti nakon što je zbog njene neprofesionalnosti propala jedna borba s glavnog programa večerašnje UFC 246 priredbe.

Grasso je u petak za čak 2.2 kilograma premašila granicu slamka kategorije i tako natjerala Komisiju države Nevade da otkaže njen okršaj s Claudiom Gadelhom.

Iako je Gadelha bila spremna prihvatiti meč, ali i 30 posto honorara od svoje suparnice, Komisija se pozvala na pravilnik prema kojem najveća razlika između boraca/ borkinja smije biti 1.4 kilograma.

"Želim se ispričati Claudiji Gadelhi i UFC-u. Znam da je ovo borba koju smo svi dugo čekali, uključujući i mene. Trenirala sam naporno i učinila sve da izgubim te kilograme, ali Komisija nije dopustila meč iako smo moja suparnica i ja prihvatili borbu uz sve sankcije koje bi se odrazile na mene", objavila je na Instagramu Grasso kojoj je ovo drugi put da je 'pala' vagu otkako nastupa pod okriljem UFC-a. Podsjetimo, dozvoljenu granicu probila je i uoči svog meča s Random Markos, ali tada se taj dvoboj održao i Grasso je slavila podijeljenom odlukom sudaca.

26-godišnjakinja iz Meksika najavila je da zbog posljednjih zbivanja prelazi u muha kategoriji jer je to, kako stvari stoje, najbolje rješenje za njeno tijelo.

"Ne znate koliko mi je u posljednje vrijeme bilo teško ostatti u ovoj kategoriji. Nije se tu radilo o nedostatku discipline jer ja sam uvijek na dijeti. Već sam jednostavno navršila 26 godina i moje tijelo više nije isto. Rastem i moj metabolizam se mijenja... Moj tim i ja smo odlučili da bi najpametnija i najzdravija stvar bio prelazak u drugu kategoriji. S velikim poštovanjem i boli u srcu kažem zbogom slamka kategoriji", napisala je Grasso čiju izjavu u cijelosti možete pročitati u nastavku članka.

Spomenimo i da je zbog nastale situacije došlo i do promjena na 'cardu' pa je tako meč Briana Kellehera i Odea Osbornea pomaknut u glavni dio programa.

View this post on Instagram

I want to apologize to Claudia Gadelha and the UFC I know this is a fight all were waiting a lot, including me. I trained very much for this and I did everything to lose those pounds. The commission did not allow our combat although my opponent and I agreed with the sanction this implied for me. The doctors did not allow me to compete. You don’t know how difficult it has been lately to keep me in this weigh class. It was not a lack of discipline because even if I do not have a fight I’m ALWAYS on diet. I turned 26 and my body is not the same, I am growing and I am in this biological process where my metabolism is changing. I have lived in recent years to the limit of what a body needs to be healthy, and yet I have always fulfilled my obligations. Let's not talk about a flu or if my period is crossed because that added to the diet had made the weigh cuts a real suffering. I never complain or tell these things because I am not that kind of person and I always show you my best attitude. My team and I have decided that the smartest and healthiest thing to do is to be in other weigh class. With all the respect that it deserves and of course pain in my heart I say goodbye to the strawweight division 115 LB This year has a different goal for me and I officially move to Flyweight 125 LB I know that at this weight I will be healthier and stronger giving my body all the nutrients it needs. Thanks to all the people who support me, my Lobo team and my coaches who are with me every day and know that what I do is completely a commitment to my sport and my career. I start a new stage in my life!

A post shared by Alexa Grasso (@alexa_grasso) on

Linker
24. travanj 2024 14:52