UFC

GSP bi se mogao vratiti zbog meča s Khabibom: 'Pitanje je hoće li UFC to htjeti'

Georges St-Pierre
 / Georges St-Pierre/Instagram
Khabib Nurmagomedov priprema se za još jednu obranu pojasa lake kategorije u, kako u timu prvaka tvrde, najvažnijoj borbi u povijesti UFC-a. U travnju, točno dvije godine nakon osvajanja titule, Khabib će se boriti protiv Tonyja Fergusona iza kojeg je čak 12 pobjeda u nizu.

Iako su do borbe ostala još tri mjeseca, Khabib već razmišlja o sljedećem protivniku, koji će čekati u redu obrani li naslov i treći put zaredom. No, čini se da Dagestanca najviše zanima borac koji je već drugi put u mirovini. Nurmagomedov je ranije tražio meč s legendarnim Georgesom St-Pierreom, koji je također pokazao interes, ali UFC-u ta borba nije bila zanimljiva pa se GSP prošle godine umirovio. No, njegov trener Firas Zahabi tvrdi da je ideja o meču i dalje aktualna, a bivši prvak velter i srednje kategorije priznao je da bi se vratio u kavez zbog tako velike borbe.

"Mislim da postoji mogućnost. Ne želim govoriti u njegovo ime, ali mislim da GSP još nije završio. Toliko je kompetitivan da će se htjeti vratiti čim vidi tipa za kojeg svi misle da je nepobjediv. Khabib je jedan od takvih, ali morala bi to biti borba u velteru. Hoće li UFC to htjeti? To je pitanje", rekao je Zahabi.

Da u UFC-u razmišljaju drugačije potvrdio je i predsjednik Dana White, koji promovira revanš Conora McGregora i Khabiba, u slučaju da obojica ostvare pobjede u već zakazanim borbama. No, prvak i njegov tim nekoliko su puta odbacili mogućnost revanša s McGregorom, koji je poražen u jedinoj MMA borbi koju je odradio u posljednje tri godine. Ne uspije li nagovoriti Nurmagomedova, UFC bi se mogao okrenuti superborbi s GSP-om, koji je veći mamac za publiku od mogućih izazivača.

Dođe li do meča GSP-a i Khabiba, Zahabi vjeruje da će se prvak loše provesti.

"Pristran sam, ali vjerujem da će Georges samo svojim kickovima osvajati runde. Obojica su dobri boksači, ali GSP je bolji u defanzivi. Njegov boks je bolji, precizniji i njegove su brojke statistički bolje. Čak i ako Khabib sruši Georgesa u najboljem scenariju, mislim da će se Georges vratiti na noge, njegov jiu-jitsu je neprobojan. Veliki sam Khabibov fan, volim ga, ali GSP-ove vještine su nevjerojatne i bio bih iznenađen da Khabib protiv njega ostvari više od jednog takedowna. Šokiralo bi me jer je Georgesa tako teško srušiti. A kad ga i sruše, koliko je dolje? Sekundu? Uvijek se vrati, teško ga je zadržati", rekao je Zahabi.

Linker
26. travanj 2024 19:16