UFC

Henry Cejudo: Ne želim se boriti protiv Benavideza i Dana White me ne može natjerati

Henry Cejudo
 Instagram
Ispred Henryja Cejuda situacija je gdje mora odabrati svoj idući potez, posebno zbog toga što drži pojas UFC prvaka u dvije različite težinske kategorije. Nekom logikom trebao bi braniti onog kojeg je prvog osvojio, u muha kategoriji, no takva ideja mu se trenutno baš i ne sviđa.

Henry Cejudo (15-2, 9-2 UFC) osvojio je naslov UFC prvaka muha kategorije u kolovozu prošle godine savladavši Demetriousa Johnsona, a pet mjeseci kasnije ga je obranio u borbi protiv TJ-a Dillashawa. U lipnju mu je pridodao pojas prvaka bantam kategorije pobjedom nad Marlonom Moraesom, nakon čega je uslijedio oporavak od zadobivenih ozljeda. Kako je od prošlog nastupa prošlog već gotovo pet mjeseci, a odnedavno ponovno trenira, jasno je kako će uskoro morati donijeti neke važne odluke.

32-godišnji bivši zlatni olimpijac je sad pred povratkom, a Dana White bi ga tim putem volio vidjeti u obrani titule muha kategorije protiv Josepha Benavideza. Iako je to jedan od dva borca koji su ga savladali, Cejudo trenutno nije pobornik te ideje. Nešto više o tome rekao je u razgovoru s Brendanom Schaubom u njegovom "Food Truck Diariesu".

"Dana može govoriti što god želi, ipak je on predsjednik. Ali, kad držiš dvije težinske kategorije, kad imaš svojevrsno kraljevstvo... Mislim kako ipak ja imam neku prednost i nitko me ne može natjerati da se borim protiv nekoga protiv koga ne želim", rekao je Cejudo, nakon čega je potvrdio kako zapravo nije problem u Benavidezu koliko u kategoriji i skidanju kilograma za istu.

"Skidati kilograme je teško, zadovoljiti granicu od 57 kilograma je užasan posao. U svojoj prvoj UFC borbi nisam uspio. Koliko god mi smetalo što Joe ima pobjedu protiv mene, za tu borbu bi mi slijedilo skidanje kilograma. Posebno je teško sad kad sam se borio u bantamu, osjećao se dobro i imao dobar kamp. Ukupno sam bio sretniji. Za muha kategoriju sam skidao 14 kilograma. Mislim da ću završiti svoju karijeru kao borac bantam kategorije", objasnio je Henry.

Pitanje je što UFC-u onda preostaje. Ako Cejudo otvoreno priznaje da nema namjeru skidati kilograma, najpoštenije bi bilo oduzeti mu pojas. No, onda se kategorija vraća u još gore stanje nego kad je Demetrious Johnson istom vladao. Tko zna, možda Cejudo svojim odbijanjem spuštanje u muha kategoriju nju zapravo sahrani za sva vremena.

Linker
26. travanj 2024 15:32