UFC

Henry Cejudo: Želite da se borim? Platite me poput legende ili odlazim na pauzu!

Paulo Costa i Henry Cejudo
 Instagram
Henry Cejudo vlasnik je dva UFC pojasa prvaka, no još uvijek nije poznato kad bi jednog od njih mogao braniti. Njemu se nigdje ne žuri, čak je spreman i na oduzimanje pojasa ako ga UFC ne plati onoliko koliko on smatra da treba. A kako sam sebe smatra legendom, misli da treba i zarađivati poput legende.

Prošla su četiri mjeseca otkako je Henry Cejudo osvojio pojas prvaka UFC-ove bantam kategorije, a čak devet mjeseci otkako je posljednji put branio svoj originalni pojas prvaka, onaj u muha kategoriji. Trenutno još uvijek nije u treningu, a sam je otkrio kako očekuje povratak u dvoranu početkom idućeg mjeseca. S vremenom je shvatio kako nije jednostavno odrađivati obaveze u dvije kategorije i spreman je prihvatiti opciju u kojoj će morati ostati bez jedne titule.

"Na kraju ću možda morati napustiti pojas. Stresno je biti prvak dvije kategorije, ne treba mi to. Mislim da ću morati odlučiti. Bantam mi djeluje puno privlačnije. Ima više zanimljivih boraca i ne moram skidati toliko kilograma. No, u muha kategoriji i dalje imam poraz od Josepha Benavideza, a to je nešto što me svakako bode i smeta", rekao je Cejudo za ESPN, nakon konferencije za medije Dominance MMA agencije. No, onda je čak otkrio kako postoji mogućnost da se uopće ne vrati.

"Imam dva pojasa i znam koliko novaca Daniel Cormier zarađuje. Ne želim ulaziti sad u detalje jer to je razgovor koji se treba voditi između mene i mog poslodavca. Ja sam legenda ovog sporta! Vrijeme je da počnem ostvarivati brojke poput legende. Moja ostavština je ispisana i nastavlja se ispisivati. Za mene postoje dvije opcije. Ili ću dobiti te brojke ili ću uzeti pauzu od sporta", najavio je "Triple C".

Lista čekanja podosta je velika. U muha kategoriji idući bi izazivač trebao biti Joseph Benavidez, jedan od jedina dva borca koji su protiv Cejuda došli do pobjede. Poraz od onog drugog, Demetriousa Johnsona, je osvetio. Što se tiče bantama, tamo je popis malo dulji. Aljamain Sterling, Petr Yan i Cory Sandhagen borci su u sjajnim serijama i svaki vjeruje kako ima reference za napad na titulu. Ako Cejudo prvo odabere riješiti poslove s Benavidezom, moglo bi tu doći do pokoje međusobne borbe koja bi raščistila situaciju.

Linker
19. travanj 2024 07:14