UFC

Hoće li korona virus ugroziti meč UFC prvakinje Zhang i Joanne na UFC-u 248?!

Weili Zhang i Joanna Jedrzejczyk
 screenshot/Youtube
Glavna vijest svjetskih medija posljednjih dana je zasigurno korona virus, koji se pojavio u Kini i sada se unatoč ogromnim naporima država i zdravstvenih organizacija, i dalje širi svijetom. Do sada je zaraženo više od 4500 ljudi, mnogi su podlegli virusu, a zabilježena je zaraza u mnogim zemljama i kontinentima. Borilački mediji u SAD-u pišu kako bi korona virus ipak ne bi trebao ugroziti nastup UFC prvakinje Weili Zhang na UFC-u 248, no niti to nije isključeno.

Radi se o PPV priredbi koju ćemo pratiti u ožujku, u T-Mobile Areni, u Las Vegasu. Za Zhang je ovo prva obrana titule, a borit će se protiv bivše prvakinje u slamka kategorije i najuspješnije borkinje ove divizije u povijesti - Joanne Jedrzejczyk. Kineskinja je već započela svoj pripremni kamp, a prema riječima njezinog menadžera Briana Butlera, za sada nema nikakvih problema jer se on održava u glavnom gradu Pekingu. Prvakinja se drži dvorane i uskog kruga ljudi oko nje kako ne bi što manje bila izložena eventualnoj opasnosti, ako se ona pojavi.

"Weili i njezin kamp nisu ugroženi niti najmanje, a mi oduvijek naše treninge držimo u uskom krugu ljudi", izjavio je Butler za MMAFighting te je dodao:

"Za sada Zhang ima najbolji pripremni kamp do sada."

No, američki mediji se pitaju hoće li u slučaju dodatnog širenja virusa biti ograničeno kretanje i putovanje kineskim državljanima? Na istoj priredbi se natječe i borac Li Jingliang, a Xana Xiaonana bi trebali pratiti na Fight Night priredbi u Aucklandu. Za sada Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nije proglasila globalnu zdravstvenu krizu, što znači da kineski državljani i dalje smiju putovati, uz određene mjere opreza koje su uvele pojedinačne države. Ipak, u slučaju širenja korona virusa, jasno je da bi se to moglo promijeniti što bi u konačnici ugrozilo vrlo bitan meč između Zhang i Jedrzejczyk na UFC-u 248.

Već sada su zabilježeni slučaju zaraze u SAD-u, Kanadi, Australiji, Južnoj Koreji, Japanu i Europi. Sve se čini da bi se obuzdalo širenje ove potencijalno katastrofalne pošasti!

Linker
26. travanj 2024 10:46