UFC

Hunt napao UFC zbog situacije oko Henryja Cejuda: 'Napravio bih istu stvar da sam postao prvak'

 Screenshot (YouTube)
"Nimalo ne podržavam UFC", još jednom je ponovio legendarni Mark Hunt koji se ovoga puta na slavnu MMA promociju obrušio zbog situacije s Henryjem Cejudom.

Mark Hunt posljednjih je godina vjerojatno najveći kritičar UFC-a. Jedan od najpoznatijih lica u povijesti MMA-a još uvijek vodi rat sa svojim bivšim poslodavcem.

Iako je 'Super Samoan' krajem prošle godine izgubio je pravnu bitku s UFC-om kojeg je tužio za sav nered oko njegovog meča protiv Brocka Lesnara, sada je, kako je sam otkrio razgovarajući s LowKickMMA portalom, Hunt već priložio žalbu na tu odluku.

U istom razgovoru Mark se osvrnuo i na nedavni odlazak Henryja Cejuda u mirovinu. Podsjetimo, UFC-ov prvak nedugo je nakon pobjede nad Dominickom Cruzom objavio da prekida MMA karijeru, a to su mnogi odmah protumačili kao njegov otpor prema UFC-u od kojeg navodno traži financijski bogatiji ugovor.

"Nimalo ne podržavam UFC i govorim fanovima da naprave istu stvar. Zašto? Jer UFC ne podržava svoje borce. Nikad nisam osvojio pojas, ali da sam postao prvak, napravio bih istu stvar kao Henry Cejudo i ostali - rekao bih što me muči i tražio više. Kada ste na samom vrhu ili kada ste svjetski prvak, vi uopće ne biste trebali biti ti koji traže više. Mislite li da bi jedan boksački prvak morao tražiti više? Ne! Kao što sam rekao, oni ne dijele cijeli prihod, već borci dobivaju samo jedan mali postotak i to je potpuno pogrešno", zaključak je 46-godišnjeg veterana.

JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 09: Henry Cejudo (L) of the United States celebrates defeating Dominick Cruz (not pictured) of the United States in their bantamweight title fight during UFC 249 at VyStar Veterans Memorial Arena on May 09, 2020 in Jacksonville, Florida.   Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Henry Cejudo

Linker
14. travanj 2024 10:59