UFC

Hunt pokreće novu tužbu protiv UFC-a: 'Stipe je primjer da stvari ne funkcioniraju kako treba'

Stipe Miočić i Mark Hunt
 Screenshot (YouTube)
MMA veteran Mark Hunt ne odustaje pa je tako ovih dana najavio novu tužbu protiv svog bivšeg poslodavca UFC-a.

Legendarni 'Super Samoan' krajem prošle godine izgubio je pravnu bitku s UFC-om kojeg je tužio za sav nered oko njegovog meča protiv Brocka Lesnara iz 2016., ali Hunt nema namjeru odustati pa je tako već počeo raditi na organizaciji nove tužbe.

U intervjuu za Duello Channel, Hunt je ponovno napao UFC i počeo lobirati da se Muhammad Ali Boxing Reform Act, poznatiji kao Ali Act, uvede i u svijet slobodne borbe. Riječ je, podsjetimo, o zakonu koji, između ostalog, štiti prava boksača.

"Stvari će se promijeniti kada se uvede Ali Act. Sve će se promijeniti. Borci će biti bolje plaćeni i samim time početi pravilno živjeti. Zašto se uopće trudimo doći do samoga vrha u svijetu borbe? Pa da nas konačno plate kako spada, a trenutno to nije slučaj. Borci su prevareni", poručuje Hunt.

Bivši UFC-ov teškaš u nastavku kroz primjer Stipe Miočića ukazuje da neke stvari u najjačoj svjetskoj MMA promociji ne funkcioniraju onako kako bi trebale, a pritom je i ponovno žestoko napao predsjednika UFC-a Danu Whitea.

"Znam kako to rade. Zato i pokrećemo ove tužbe. Tužno je gledati kroz što sve borci prolaze i kako mladi borci misle da će zaraditi dobar novac. Ali kada imate prvake koji traže više love, onda znate da nešto nije u redu. Kada tip poput Stipe (Miočića) ili neki drugi prvaci traže više novca - pa on je prvak u toj promociji. Zašto traži više novca? Razmislite o tome. Svi ti šefovi i vlasnici kompanija poput Dane će vam reći - 'Mi moramo učiniti to i to i sve će biti u redu'. Ali na kraju dana on je odvratna osoba i lopov", žestoko će Hunt.

"Većina boraca se boji pričati o tome. Pa vi ste borci, ali ne samo u Octagonu, već na svim poljima. Smiješno je gledati kako se neki od njih ulizuju likovima poput Dane Whitea. To je Smijurija. On je smijurija. On je idiot."

Iako je trenutno najviše fokusiran na novu pravnu bitku, Hunt još jednom potvrđuje da nije gotov s borbama. Štoviše, uskoro planira odraditi boksački meč, a potom se vratiti u MMA.

"Trenutno sam u pregovorima oko boksačkog meča, a želim se boriti još šest puta. Želim završiti karijeru, ali moram platiti za ovu tužbu protiv UFC-a. Moram završiti s time. Želim se boriti još šest puta i biti sretan sa završetkom", zaključuje 'Super Samoan' kojeg u akciji nismo gledali od 2. prosinca 2018. kada ga je u njegovom posljednjem nastupu za UFC svladao Justin Willis.

Linker
26. travanj 2024 17:27