UFC

Sutkinja objasnila zašto su presudili protiv Marka Hunta u velikoj tužbi protiv UFC-a

 Screenshot (YouTube)
Legendarni Mark Hunt je doslovno dobio "slom živaca" nakon što je američki sud i konačno presudio u posljednjoj točki njegove parnice protiv bivšeg poslodavca - elitne svjetske MMA promocije Ultimate Fighting Championship. Podsjećamo kako je sud ranije ovog tjedna donio presudu u korist MMA promocije, a Hunt je svoj bijes "prolio" po društvenim mrežama.

Novozelandski teškaš je tužio UFC radi čitavog nereda koji se dogodio oko meča protiv Brocka Lesnara na UFC-u 200 prije nekoliko godina. UFC je, naime, znao da je Lesnar pao na doping testu prije meča, no neovisno o tome su mu dopustili da se bori protiv Hunta i ostvari pobjedu (tada su anti-doping pravila bila drugačija). Bivši K-1 WGP šampion je zajedno sa svojim odvjetnicima naveo čitav niz optužbi na račun svog tadašnjeg poslodavca, ali je sud ranije ove godine većinu tih optužbi odbacio kao neutemeljene.

Svjetska javnost je bilo prilično iznenađena argumentom suda koji je ustvrdio "da su MMA borci prisiljeni boriti se protiv dopingiranih boraca kao dio rizika koji njihov sport donosi". Sud je naveo kako je "doping "drugačija vrsta kršenja pravila od recimo stavljanja nečeg nelegalnog u rukavice ili varanja na neki drugi način". Iako je Hunt tijekom procesa tvrdio da nije pristao na meč protiv dopingiranog protivnika, na sudu u Kaliforniji su utvrdili drugačije te su to nazvali "profesionalnim rizikom kod MMA boraca".

Jedina točka tužbe koja je još uvijek bila na snazi je ona koja tvrdi da "UFC nije djelovao u dobroj vjeri kada prema Huntu, kada so odlučili realizirati meč protiv Lesnara". No, i ta je točka ranije ovog tjedna odbačena kao neutemeljena. Sada je javno dostupno i objašnjenje te odluke koje je pruženo od strane sutkinje Jennifer Dorsey. Čitavo obrazloženje možete pronaći na ovom LINK-u.

Linker
05. svibanj 2024 12:59