UFC

I legendarni Diego Sanchez je žrtva kontaminiranih suplemenata, prihvatio USADA-inu suspenziju!

Diego Sanchez
 screenshot
I legendarni Diego Sanchez se morao naći u rubrici "USADA - kontaminirani suplementi". Noćas je, naime, UFC-ov anti-doping partner službeno objavio da je UFC borac prihvatio suspenziju u trajanju od tri mjeseca radi kontaminacije suplemenata koje je koristio, odnosno pada na doping testu.

Suspenzija je retroaktivna i kreće već od 26. listopada prošle godine kada je testiranje bilo provedeno. Tako da ne bi trebalo biti nikakvih posljedica na njegov već zakazan dvoboj s Michelom Pererirom na UFC Fight Night priredbi u Rio Ranchu 15. veljače, jer UFC-ovac ima dozvolu za nastup već od 26. siječnja.

Prema priopćenju USADA-e, 38-godišnji Sanchez je pao na testriranju izvan natjecanja, a u njegovom tijelu su pronađeni "ostarine" i "S-23", dvije anaboličke tvari radi koje se obično zaradi dvije godine suspenzije.

Tijekom istrage veteran je USADA-i predočio popis svih suplemenata koje je koristio, a onda su oni analizirani u laboratoriju u Salt Lake Cityju. U suplementima su pronađene zabranjene supstance koje nisu bile istaknute na pakiranju, što je oslobodilo Amerikanca sumnje da je namjerno koristio nešto nedozvoljeno.

"USADA je utvrtida da je Sanchezovo izlaganje nedozoljenoj supstanci započelo 26. listopada prošle godine prije nego što je sadašnja anti-doping politika UFC-a stupila na snagu. Iako Sanchez nije koristio certificirani suplement, njegova kazna je ipak reducirana jer je uspio dokazati da je njegov pad uzrokovan kontaminiranim suplementima, a razina nedozvoljene supstance je bila toliko mala da ne može utjecati na performanse", stoji u priopćenju.

Linker
26. travanj 2024 17:19