UFC

Islam Makhachev pridružuje se svom 'bratu' Khabibu borbom na UFC-u 249

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Instagram
Nakon više tjedana špekulacija, naklapanja i informacija koje su otkrivale različita imena protivnika i lokacije, napokon je poznato gdje, kad i protiv koga će svoju iduću UFC borbu odraditi Islam Makhachev. Bit će to idućeg mjeseca na UFC 249 priredbi, a protivnik će mu biti Alexander Hernandez.

Već duže vremena slušamo izjave Khabiba Nurmagomedova i njegovog oca Abdulmanapa o tome kako je Islam Makhachev (18-1, 7-1 UFC) zapravo njegov pravi nasljednik te su ti hvalospjevi odlazili čak i do Khabibovih izjava kako je već sad bolji od njega. Više puta je Khabib isto tako najavio svoje povlačenje čim se borac kojeg naziva svojim bratom nađe u prilici napasti vrh. No, to se do sada nije dogodilo, ponajviše jer je Islam nastupao puno rjeđe nego što bi to bilo potrebno i poželjno.

Nakon što je svoj posljednji nastup imao u rujnu prošle godine, kad je na UFC 242 priredbi savladao Davija Ramosa, novi nastup ponovno će upisati na priredbi koju predvodi Khabib. Potvrđeno je kako će se boriti 18. travnja na UFC 248 priredbi u Brooklynu, gdje će mu protivnik biti Alexander Hernandez. Tako je napokon završene svojevrsna sapunica unutar koje su se kao Islamovi protivnici spominjali Carlos Diego Ferreira, Kevin Lee i Charlesa Oliveira. Lee i Oliveira su na kraju upareni međusobno, dok je Ferreira i dalje bez iduće borbe.

Borac koji će pokušati prekinuti niz od šest pobjeda borca iz Dagestana je 26-godišnji Alexander Hernandez (11-2, 3-1 UFC). Riječ je o borcu koji je proslavio u svoja prva dva UFC nastupa, nakon čega je završio u medijima zahvaljujući vrlo neukusnim izjavama u smjeru Donalda Cerronea. Usta mu je početkom prošle godine Kauboj zatvorio, no pobjedama se Hernandez vratio u srpnju, kad je savladao Francisca Trinalda u jednom vrlo neizvjesnom meču. Sad će priliku za iskorak imati preko borca iza kojeg bi se uskoro mogao stvoriti veliki "hype. Naravno, da bi to bilo koji od njih napravio, prvo mora pobijediti u ovoj borbi. Makhachev se inače nalazi na 14., a Hernandez na 15. mjestu službenog rankinga lake kategorije.

UFC 249 održava se u Brooklynu, u Barclays Center dvorani koju Khabib pamti po osvajanju titule, ali ju mi svi ostali jako dobro pamtimo i po napadu Conora McGregora na autobuse s borcima. Ovog puta će prvak u istoj dvorani pokušati postati Khabibov protivnik, Tony Ferguson, koji je i tada bio prvobitna opcija, ali se ozlijedio samo nekoliko dana prije borbe.

Linker
27. travanj 2024 03:03