UFC

Israel Adesanya: 'Primio sam njegov najjači udarac, a onda sam do kraja borbe odradio što sam trebao'

Israel Adesanya
 Harry How/Getty Images/AFP
Israel Adesanya obranio je titulu UFC-ovog prvaka srednje kategorije nakon vrlo pasivne borbe koja nije zadovoljila apetite publike u T-Mobile Areni. Uz negodovanje istih odmah nakon borbe je otkrio kako je napravio ono što je trebalo da bi došao do pobjede te kako je Yoel Romero zapravo kriv što nisu vidjeli više akcije.

Nakon 25 minuta glavne borbe UFC 248 priredbe, koja je više izgledala kao "point fighting", Israel Adesanya ostao je UFC-ov prvak srednje kategorije. Yoela Romera savladao je u borbi kakvu je rijetko tko očekivao budući da su se nadali spektaklu prepunom akcije, a dobili su potpuno suprotno. Najnezadovoljnija bila je publika u dvorani, kojoj se Adesanya obratio pokraj njihovog glasnog negodovanja.

"Bila je to teška borba. Napravio sam ono što sam morao. Uništio sam mu nogu, pogledajte ga kako šepa po kavezu. Dotakao me u prvoj rundi i bio je to najjači udarac kojim me mogao pogoditi. Nakon toga sam znao da mogu primiti njegov najjači udarac i nastavio sam raditi ono što sam trebao. Malo po malo sam ga uništavao. Noge ne lažu! Napravio sam ono što sam morao da bih pobijedio u ovoj borbi", rekao je Joeu Roganu nedugo nakon proglašenja pobjednika, da bi se odmah okrenuo taktici, kako svojoj, tako i Romerovoj:

"On je igrao svoju igru. Plesao je na mjestu da bi te doveo u neko stanje lažne opuštenosti i sigurnosti. Moji treneri su mi rekli da 25 minuta moram biti fokusiran i spreman. Nadao sam se da ću ga pogađati malo više, no nije to moguće ako protiv sebe imati nekoga tko ne želi zaplesati."

Romero je nekoliko puta jako dobro napao, a kako je Adesanya sam ustvrdio, najjači udarac bio je onaj koji je pogodio sredinom prve runde. U ostatku borbe par puta je nešto pokušao, no prvak je svaki put bio brži.

"Očekivali smo takve povremene napade jer se on tako bori. Dvije minute će ti biti isključen pa se minutu uključiti i tako ponovno. On se tako voli igrati. Na kraju je najvažnije kako sam ja ostao prvak", ustvrdio je, da bi onda bocnuo gledatelja odgovorom na pitanje je li sumnjao da će možda suci presuditi borbu u korist Romera.

"Sve dok ne slušaju publiku, znao sam da sam siguran", rekao je Adesanya, koji je ovim nastupom vjerojatno izgubio ponešto svojih fanova. No, već protiv Paula Costa, pretpostavlja se krajem ljeta, imat će priliku da naklonost istih ekspresno vrati.

Linker
19. travanj 2024 04:27