UFC

Jacare odlazi u polutešku i predvodi Fight Night u Brazilu protiv Blachowicza

Jacare vs. Blachowicz
Iako se očekivalo kako bi Jan Blachowicz trebao biti idući protivnik Jona Jonesa u borbi za titulu poluteške kategorije, Poljak će ipak morati ostvariti još jednu pobjedu prije toga. Ugovorena mu je borba protiv Jacarea Souza na Fight Nightu u Sao Paolu koji se održava u studenom. Brazilac tim putem napušta srednju kategoriju.

Još jučer pisali smo o tome kako se vrlo vjerojatno radi na borbi Jona Jonesa i Jana Blachowicza za titulu UFC-ove poluteške kategorije. Donijeti taj zaključak nije bilo teško, budući da je Jones najavio neke vijesti, a Blachowicz se po trenutnoj situaciji činio kao najrealniji izazivač. Posebno nakon što je velike vijesti najavio i on sam. No, na kraju su one ipak malo drugačije, budući da Poljak po svoju novu pobjedu putuje u Brazil.

36-godišnji Blachowicz (24-8, 7-5 UFC) tražit će svoju šestu pobjedu u sedam borbi protiv Ronalda "Jacarea" Souze (26-7, 9-4 UFC). 39-godišnji Brazilac time napušta srednju kategoriju i pokušat će svoj san o napadu na UFC titulu ispuniti u diviziji do 93 kilograma. Na to ga je naveo poraz u posljednjoj borbi protiv Jacka Hermanssona, nakon kojeg je bilo jasno kako u svojoj primarnoj diviziji u skorije vrijeme neće doći do prilike napasti titulu.

Jacare je tako samo još jedan u nizu boraca iz vrha srednje kategorije koji će pokušati sreću pronaći u višoj kategoriji. To se isplatilo Anthonyju Smithu i Thiagu Santosu, koji su ostvarili pobjedničke serije za napad na titulu, no Lukeu Rockholdu baš i ne. On je u svojoj prvoj borbi do 93 kilograma brutalno nokautiran upravo od strane Blachowicza. Još se čeka debi u poluteškoj kategoriji Chrisa Weidmana, koji će se dogoditi 18. listopada u Bostonu.

Jacare i Blachowicz predvodit će spomenuti Fight Night koji se održava 16. studenog održava u Sao Paulu.

Linker
26. travanj 2024 14:42