UFC

Jan Blachowicz smatra kako Reyes nije napravio dovoljno da bi savladao Jonesa

Jan Blachowicz
 Jason Silva / AGIF / AFP
Jan Blachowicz smatra kako je Dominick Reyes pošteno poražen u borbi protiv Jona Jonesa

Još desetak dana ostalo je do 27. rujna, datuma kojeg ćemo pratiti UFC 253 priredbu predvođenu borbom Israela Adesanye i Paula Coste za titulu UFC prvaka srednje kategorije. No, tamo će se nalaziti i borba za novog prvaka poluteške kategorije, u kojoj će se sastati Jan Blachowicz i Dominick Reyes.

Njih dvojica jučer su odradili telefonsku konferenciju za medije, na kojoj je Blachowicz iznio neka zanimljiva razmišljanja. Prije svega ono o borbi između Jona Jonesa i njegovog protivnika. Ukratko, Poljak smatra kako Dominick Reyes 8. veljače ipak nije napravio dovoljno da bi oduzeo Jonesu titulu prvaka, no isto tako kaže da je bio jako blizu tome da to ostvari.

"Mislim kako je bilo jako blizu, ali Jones je pobijedio u toj borbi. Uistinu je tu bila mala razlika između toga što su njih dvojica napravili. Da je Reyes pogodio još pokoji udarac više, možda bi i dobio borbu. Moji treneri i ja smo ju bodovali u korist Jonesa. No, ja sam sretan da se za titulu mogu boriti protiv nekoga kao što je Dominick Reyes, nekoga tko je među najboljima na svijetu i tko je zapravo trenutno broj 1 u našoj diviziji. Bit će to fenomenalna borba", prokomentirao je Jan ono što se dogodilo prije više od pola godine te ono što će se dogoditi na Fight Islandu.

Nije mogao izbjeći pitanje koliko mu je žao što se za titulu ipak ne bori protiv Jonesa. Naime, Jones je bio prisutan u publici nakon Janove pobjede protiv Coreya Andersona, a njih dvojica već su tada odradili jako zanimljivo međusobno prozivanje. Ipak, Jones je u međuvremenu postao teškaš, a borba za titulu pripala je dvojcu između kojeg se do tada dvojilo po pitanju izazivača. Tako je nekako najpoštenije prema obojici.

"Sretan sam što se borim za titulu. To je ono što mi je najvažnije, ne protivnik. A Dominick Reyes je zapravo sjajan protivnik, borac koji je umalo savladao Jona Jonesa. Sretan sam što se borim upravo protiv njega. O Jonu Jonesu trenutno ne razmišljam, on za mene ne postoji. Možda ga kasnije negdje uhvatim, no to mi sada nije bitno. Mislim jedino o Dominicku i borbi protiv njega", još je dodao Blachowicz, koji će pokušati postati prvi poljski prvak u UFC-u. Prvakinju su naravno već imali u Joanni Jedrzejczyk.

Linker
20. travanj 2024 22:56