UFC

Još nedavno bio je favorit protiv Gaethjea, a sad je dobio otkaz iz UFC-a

Justin Gaethje vs. James Vick
 screenshot
Iz pouzdanih izvora pojavila se informacija kako James Vick više nije član UFC-a

UFC priča Jamesa Vicka jedna je od onih koje nam svjedoče koliko je nekad potrebno vremena da se približiš UFC-ovom vrhu te koliko je nakon toga s istog lako pasti. 33-godišnji borac iz Teksasa na svojoj je koži osjetio kako je to u kratkom vremenu urušiti nešto što si gradio šest godina.

Najvećoj svjetskoj promociji pristupio je 2012. godine, kao dio 15. sezone Ultimate Fightera, gdje je došao do polufinala. Nakon što je tamo bolji od njega bio Michael Chiesa, Vick je dobio ugovor i krenuo graditi svoj put. U ljeto 2018. godine izgledalo je to sjajno. U deset UFC borbi ostvario je devet pobjeda, od čega šest prekidom i samo jedan poraz. Imao je ispred sebe borbu protiv Justina Gaethjea u koju ju ušao kao favorit. Ne treba to čuditi, Justin je u to vrijeme iza sebe imao dva poraza.

No, upravo tada krenuo je Vickov pad. Jedan "novi" Justin Gaethje nokautirao ga je u prvoj rundi, a onda se nastavilo. U veljači 2019. godine, sudačkom odlukom ga je savladao Paul Felder, a u srpnju ga je za samo dvije i pol minute nokautirao Dan Hooker. 191 cm visoki Vick tada je rekao kako mu skidanje na 70 kilograma stvara problem te je otišao u velter kategoriju. U listopadu prošle godine je tako odradio svoj debi do 77 kilograma, no niti tu nije dugo izdržao. Već u drugoj minuti borbe nokautirao ga je Niko Price.

Ove se godine još nije borio, a sad se renomirani novinar Aaron Bronsteter iznio informaciju kako Vick više nije član UFC-a. Promociju tako napušta s devet pobjeda i pet poraza.

Linker
25. travanj 2024 15:17