UFC

Jose Aldo prozvao Henryja Cejuda na borbu za bantam titulu

Jose Aldo
 Instagram
Nakon što ga je poraz od Alexandra Volkanovskog udaljio je prilike novog dolaska do titule perolake kategorije, Jose Aldo namjerava se spustiti u bantam i napasti UFC pojas kojeg drži Henry Cejudo.

Aldo je proljetos odradio vrlo slabu borbu protiv Aleksandra Volkanovskog, zapravo jednu od najslabijih u svojoj karijeri. To ga je udaljilo od potencijalnog novog napada na vrh, no on već ima druge opcija putem kojih može osvojiti pojas UFC prvaka. Nešto o onoj trenutno njemu najboljoj rekao je u razgovoru za brazilski Combate.

"Razgovarao sam sa svojim timom i sa stručnjacima te smo zaključiti kako postoji realna mogućnost da se bez problema spustim na 61 kilogram. To je divizija u kojoj bih se volio oprobati i istog trenutka tražim borbu za titulu. To je ono što me zanima. Henry Cejudo je rekao kako je spreman na bilo koga, a takav sam i ja. Želim priliku boriti se protiv njega i pobijediti ga", rekao je Aldo dodavši:

"On je sjajan sportaš, olimpijski pobjednik i izuzetno ga poštujem. Zaslužio je sve što je do sada osvojio. Ako UFC misli da bi našao borba mogla biti dobra stvar, to je velik izazov za obojicu. Nakon osvajanja druge titule rekao je da ga zanimaju velika imena. Budući da je slobodan, a i ja sam, mislim kako imamo zeleno svjetlo."

Cejudo je hrvač, no sve je iznenadio u svoje posljednje dvije borbe udaračkim tehnikama. Tako da Aldo shvaća da ga tu ne bi čekala borba u kojoj je bitno jedino obraniti njegova rušenja.

"Nitko nije očekivao da će pobijediti Moraesa na nogama, tako da to morate respektirati. On je borac koji mi veličinom odgovora, a posebno mi se sviđa njegov stil borbe. Mislim kako bih u toj kategoriji mogao biti još brži i snažniji", ispričao je.

Aldo je prije poraza imao dvije impresivne pobjede prekidom nad Jerremyjem Stephensom i Renatom Moicanom, čim je bio na pravom putu prema novom napadu na titulu. Ipak, poraz u Brazilu ga je itekako koštao. Što se tiče ranije spominjanog umirovljenja, nedavno se otkrilo kako ono više nije opcija te da je Aldo potpisao novi ugovor s UFC-om na osam borbi.

Linker
26. travanj 2024 03:18