UFC

Kanađanin koji je zaustavio Demolidora napada još jednog bivšeg SBC borca

Michel Pereira vs. Tristan Connely
 screenshot
34-godišnji Tristan Connely u rujnu prošle godine postao je neočekivani junak. Kao zamjenski borac upao je u borbu više kategorije protiv Michela 'Demolidora' Pereire, a onda je istog i savladao. Sad je ugovorio novi nastup i to ponovno protiv borca koji je to UFC-a stigao putem SBC promocije, Alexa 'Leka' da Silve.

Rijetko tko je davao šanse Tristanu Connelyju (14-6, 1-0 UFC) protiv Michela Pereire, kad su se njih dvojica u rujnu prošle godine sastali. Osim što je bio manji borac od Pereire, koji je pokraj svega i "pao vagu", njegovi dotadašnji rezultati nisu davali optimizam kanadskoj publici u Vancouveru. No, nakon što je preživio i izgubio prvu rundu, u kojoj je Pereira izveo puno poteza iz svog akrobatskog repertoara, Connely je iskoristio činjenicu da je bio odmorniji borac. Uzeo je iduće dvije runde i postao heroj domaće publike. Naravno, nakon toga je uslijedio i pravi UFC ugovor.

Prvu borbu na tom novom ugovoru te ujedno drugu u UFC-u odraditi će 11. travnja na priredbi kojoj UFC još uvijek nije odredio mjesto održavanja. Ono što je zanimljivo je to što će, nakon bivšeg SBC prvaka Pereire, protiv sebe imati još jednog bivšeg borca srpske promocije. To je Alex "Leko da Silva (21-2, 1-1 UFC) koji je u Octagona do sada nastupio dva puta. U travnju prošle godine savladao ga je Alexander Yakovlev, a onda je u kolovozu ipak potvrdio kvalitetu pobjedom nad Rodrigom Vargasom. Ovog 23-godišnjaka smatraju jednim od najvećih talenata iz Brazila u ovom trenutku. Inače, nakon što je protiv Pereire borbu odradio u velteru, Connely će se ovog puta boriti u sebi prirodnoj lakoj kategoriji.

Iako još uvijek nije službeno poznata lokacija priredbe na kojoj će se ova borba održati, taj datum dobile su još dvije borbe. Julia Avilla borit će se protiv Karolline Rose Cavedo, a Alessio Di Chirico protiv Abua Azaitara.

Linker
26. travanj 2024 16:21