UFC

Kevin Lee vraća se u laku kategoriju i traži borbu protiv Khabibovog nasljednika u Moskvi

Kevin Lee
 Instagram
Kevin Lee nije dugo ostao borac velter kategorije. Nakon samo jedne borbe, u kojoj je uvjerljivo poražen od Rafaela Dos Anjosa, vraća se u laku kategoriju, u kojoj je 2017. godine napao privremeni naslov prvaka. Otkriva kako mu je glavni razlog za tu odluku Khabib Nurmagomedov.

Samo dan prije nego je otputovao u Montreal, gdje će se u TriStar Gymu pripremati uz Georgesa St-Pierrea i trenera Firasa Zahabija, Kevin Lee razgovarao je s Brettom Okamotom s ESPN-a. U vrlo zanimljivom razgovoru prošli su kroz više tema, no ona glavna ticala se kategorije u kojoj će odraditi svoju iduću borbu. I to će biti ponovno do 70 kilograma, nakon što je njegov debi u velteru prošao vrlo neslavno. Ali, zanimljiv je razlog koji je po pitanju te odluke presudio.

"Nakon što sam gledao Khabibovu prethodnu borbu, nisam bio previše impresioniran. No, nakon što sam vidio da koji se način obračunao s Dustinom, mislim kako želim dio tog kolača. Tražim najveću metu koju mogu naći, a on je trenutno najveći izazov. On je izazov Jonu Jonesu za prvo mjesto na pound-for-pound ljestvici i to je borba kakva me može maksimalno motivirati", rekao je Lee, koji je prvobitno laku kategoriju napustio zbog sve većih problema sa skidanjem kilograma. On je svakako jedan od krupnijih boraca te divizije, no čini se kako je zaključio da će mu lakše biti skidati kilograme nego se suprotstaviti najboljim borcima velter kategorije.

Što se tiče iduće borbe, Lee ima jako zanimljiv plan. Shvaća da će mu za dolazak do Khabiba ipak trebati pokoja pobjeda, a veoma glasno bi odjeknula ona nad borcem kojeg je Khabib sam nazvao svojim nasljednikom, a nešto slično tome je ovih dana ponovio i Khabibov otac Abdulmanap.

"Čujem kako odlaze u Moskvu i kako Islam Makhachev traži borbu. Borba mene protiv njega u sunaslovnoj borbi te priredbe mi izgleda sjajno. Ljudi ga vide kao novog Khabiba. Ja ću trenirati s Georgesom St-Pierreom. Njega pokušavaju upariti s Khabibom. Postoji stvarno puno motivacije za borbu poput te", iznio je vrlo zanimljivo razmišljanje na račun kojeg bi možda i mogao dobiti tu borbu.

Makhachev je prošlog tjedna na UFC 242 priredbi savladao Davija Ramosa, nakon čega je postao 14. borac lake kategorije. Lee se također i dalje nalazi na toj ljestvici kao trenutno osmi borac i svakako bi Islamu mogao osigurati korak naprijed kakvom se ovaj nada. Naime, zatražio je Top 10 protivnika za svoju iduću borbu, a Kevin Lee upravo to je. Što se tiče Fight Nighta u Moskvi, on se održava 9. studenog, a predvode ga Junior Dos Santos i Alexander Volkov.

Linker
24. travanj 2024 22:22