UFC

Khabib Nurmagomedov: Zaslužujem poštovanje, stavite me na prvo mjesto P4P ljestvice!

Khabib Nurmagomedov
Nakon što je sinoć obranio pojas na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju, neporaženi UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov smatra kako je vrijeme da mu borilačka zajednica pokaže poštovanje i proglasi ga najboljim borcem na svijetu.

Nurmagomedov je u glavnoj borbi UFC-a 242 ujedinio pojaseve lake kategorije nakon što je gušenjem s leđa u trećoj rundi zaustavio privremenog prvaka Dustina Poiriera. Neporaženi Dagestanac je tako došao do druge obrane UFC naslova u karijeri i nastavio svoju dominaciju divizijom upisavši 28. profesionalnu pobjedu, 12. unutar famoznog Octagona.

Na press konferenciji u Abu Dhabiju nakon eventa "Orao" je izjavio da misli kako sada zaslužuje zasjesti na vrh P4P rang ljestvice, odnosno da je najbolji borac na svijetu neovisno o kategoriji.

"Znate što je zanimljivo u ovom sportu. Čak i ako imate omjer 28-0, 12-0 u UFC-u, jedna ste od najvećih zvijezda, uništili sve protivnike, ljudi će i dalje za vas govoriti, 'Mora se boriti protiv ovog tipa, mora se boriti protiv onog tipa...' Samo mi date poštovanje.

Stavite me sljedeći tjedan na prvo mjesto 'pound for pound' ljestvice jer mislim da ja to zaslužujem. Jer dominirao sam sve protivnike. Neporažen sam. Mislim da zaslužujem neko poštovanje", rekao je Nurmagomedov.

Khabib se u ovom trenutku nalazi na drugom mjestu UFC-ove službene P4P ljestvice. Iznad njega je samo prvak poluteške kategorije Jon Jones koji je prvo mjesto preuzeo nakon što je nekadašnji prvak u dvije kategorije Daniela Cormier prošlog mjeseca izgubio i pojas teške kategorije kada je nokautom poražen u revanšu sa Stipom Miočićem.

S obzirom da Jones posljednjih godinu dana poprilično aktivan te prema vlastitim izjavama ne planira uskoro stati s čestim nastupima, Nurmagomedov će za prvu poziciju na ljesvtici možda morati još jednom obraniti naslov. Sljedeći izazivač bi prema svemu sudeći trebao biti bivši privremeni prvak Tony Ferguson, borac s kojim se trebao boriti već četiri puta i koji također uživa u nizu od 12 pobjeda u UFC-u.

Linker
26. travanj 2024 11:39