UFC

Whittaker o borbi između Khabiba i ‘prime‘ GSP-a: ‘Bolji je od njega, potkovaniji u skoro svim segmentima‘

Robert Whittaker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘The Reaper‘ se uključio u raspravu o meču koji već dugo intrigira borilačke fanove

Potencijalni okršaj Georgesa St-Pierrea i Khabiba Nurmagomedova odavno golica maštu borilačke publike, a ishod istog nerijetko je tema rasprava među zaljubljenicima u slobodnu borbu. Rasprave takvog tipa dodatne su se intenzivirale otkako se prošlog tjedna i sam GSP oglasio o toj temi, a nakon čega je stigao i Khabibov odgovor. Među posljednjima, u priču se uključio Robert Whittaker, koji prednost daje kanadskom borcu - ali u njegovom izdanju iz "prime timea".

"Ne sviđa mi se ideja da se GSP izvan svog ‘primea‘ bori protiv Khabiba. Kada se vratio za borbu s Michaelom Bispingom u srednjoj kategoriji, po mom mišljenju je izgledao poprilično loše", započeo je Whittaker svoje izlaganje u MMArcade podcastu pa nastavio: "Da biste pobijedili Khabiba, potreban vam je vrhunski GPS, a ja mislim da je je GSP u svom ‘prime‘ izdanju bolji od Khabiba. Smatram da je puno bolje potkovan u gotovo svim segmentima, ima hrvanje i jiu-jitsu kojima bi mogao oduzeti dobar dio Khabibove prednosti".

"The Reaper" istom prilikom nije zaboravio odati priznanje i GSP-evim ljudskim kvalitetama, a koje su svakako jedan od razloga zbog kojih ova 42-godišnja borilačka ikona uživa poseban status među fanovima, "GSP je dobar čovjek, ali stvarno, stvarno dobar čovjek. Bio je tako siguran borac zbog seta svojih vještina", zaključio je Whittaker.

Linker
04. travanj 2024 22:31