UFC

Masvidal odškrinuo vrata povratku u laku kategoriju i otkrio uvjet

 Brazil Photo Press/ AFP
Danas "BMF" prvak u velter kategoriji, Jorge Masvidal, je dobar dio svoje UFC karijere proveo u lakoj kategoriji do 70 kilograma. I bio je prilično uspješan, iako je tek u diviziji do 77 kilograma stekao popularnost kakvu danas neosporno ima.

Razmišlja li da bi se ikada ponovno okušao među lakšom konkurencijom?

U videu na svom YouTube kanalu se pozabavio upravo tom temom, a u startu je otkrio zašto mu bolje ide kada ne mora skidati toliko kilograma kao prije.

"Zapravo su mi tek u kategoriji do 77 kilograma dali TOP 10 ili TOP 5 protivnike, tako da zapravo nikada...vjerujem da nikada niti nisam dobio pravu priliku u lakoj kategoriji. Pobijedio sam priličan broj jako dobrih protivnika u UFC-u dok sam se natjecao u toj diviziji", započeo je Masvidal te je dodao:

"Ali spustiti na 70 kilograma je izuzetno teško za mene. Oduvijek mi je tijelo navlačilo puno vode, a onda u konačnici nikada nisam u najboljoj formi u samom meču."

Sada, tvrdi Masvidal, se osjeća puno bolje, iako ponovno spuštanje u diviziju ispod nije nemoguće.

"Sada kada se natječem u kategoriji do 77 kilograma imam tu eksploziju. Mislim da mogu eksplodirati i malo jače i malo duže. U kategoriji do 70 kila je bilo malo drugačije, no ne kažem da tamo ne bih mogao pobjeđivati protivnike i da se ne bih mogao ponovno spustiti."

"Ako bi hrpa novca bila dovoljno velika, bio bih gladan da se ponovno spustim u -70kg i da im pokažem koliko vrijedim", zaključio je Masvidal.

UFC "BMF" prvak trenutačno ima 35 pobjeda i 13 poraza u karijeri, ali i tri velika uzastopna slavlja koja su ga vinula na vrhunac velter kategorije. Ipak, i u nižoj diviziji bi se zasigurno pronašao pokoji izazov za ovog sjajnog borca. Super meč protiv Khabiba Nurmagomedova je zasigurno nešto što bi izazvalo ogromno zanimanje fanova, ali i čelnika UFC-a da to organiziraju.

Linker
26. travanj 2024 04:30