UFC

Mega procjene: UFC 242 bi mogao srušiti sve rekorde PPV prodaje, ali ima jedan problem...

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier
 screenshot
Ova će vam vijest vjerojatno stići kao iznenađenje, no navodno je istinita. Prema dobro informiranom insajderu s Yahoo Sportsa Kevinu Ioleu, UFC 242 će biti povijesna priredba za UFC kada govorimo o komercijalnom uspjehu. A Khabib Nurmagomedov će postati dio dva najveća UFC-ova PPV eventa u povijesti!

Nakon što je zajedno s Conorom McGregorom prodao više od 2 milijuna PPV prijenosa za UFC 229, čini se kako Nurmagomedov nastavlja tamo gdje je stao 7. listopada prošle godine. Iole piše kako analize interesa za meč Nurmegomedov vs. Poirier, koji nam slijedi za samo par dana u Abu Dhabiju, pokazuju jednak interes kao za meč s McGregorom. A taj je interes gotovo nepogrešiv detektor koliki će uspjeh ostvariti neka UFC priredba.

Iole svoju teoriju temelji i na gledanju besplatnih mečeva koje UFC objavljuje na YouTube kanalu uoči velikih evenata. Za sada su objavljena četiri dvoboja, dva iz Khabibove i dva iz Dustinove kolekcije. Navodno na svim globalnim UFC-ovim YouTube kanalima ta četiri videa imaju kombinirano čak 49 milijuna pregleda, čime treba pridodati još 13.8 milijuna na Instagramu i Facebooku. To je daleko najveća brojka u povijesti kada govorimo o "besplatnim mečevima." Podsjetimo kako je UFC ponudio Khabibov meč protiv Johnsona i McGregora, što su dva vjerojatno najzanimljivija meča dagestanskog borca u elitnoj promociji.

Ukupna brojka pregleda svih materijala koje je UFC objavio na društvenim kanalima, a vezano je uz UFC 242 i meč Nurmagomedov vs. Poirier, prelazi 112 milijuna.

"Svaki put kada organiziramo veliku borbu, ona samo izgradi sljedeći veliki meč i nove mega zvijezde", komentirao je predsjednik UFC-a Dana White i dodao par riječi o nevjerojatnim brojkama kojima se hvale.

"To je nevjerojatno! Toliko je velik meč koji nam slijedi", zaključuje.

Iole smatra da je velik izazov ipak vremenska razlika radi koje bi konačni komercijalni uspjeh ipak mogao biti manji od očekivanog. Naime, priredba se održava u Abu Dhabiju. Glavne borbe će početi prema američkom vremenu u 11 ujutro, odnosno 2 popodne (zapadna obala). Što bi mnoge moglo iznenaditi mnoge MMA fanove u SAD-u i spriječiti kupovinu PPV-a.

Linker
26. travanj 2024 22:56