UFC

Mike Perry bankrotirao: Otkrio je koliko trenutačno ima novca na bankovnom računu

Mike Perry
 screenshot
Mike Perry je prije nekoliko dana pretrpio najteži lom nosa u povijesti UFC-a u meču protiv Vicentea Luquea na priredbi u Urugvaju. Osim poraza i teške ozljede, javno se pohvalio da ga muči i besparica. Naime, nakon što je poplaćao sve financijske obaveze nakon UFC nastupa, na računu ima tek 6 dolara.

Da, dobro ste pročitali..."Platinum" Mike Perry je švorc. I to samo par dana nakon što je odradio meč i zaradio honorar od kojeg bi trebao živjeti barem još nekoliko mjeseci. Kako je to rekao svojim Instagram sljedbenicima i dalje je dužan godišnji porez od prošle godine što mu situaciju čini još težom.

"Zaradio sam 58 tisuća dolara za nastup, država Urugvaj mi je uzela 17 tisuća od toga, menadžmentu i mom timu ide još 15 posto", napisao je Perry na svom Instagramu te je dodao ironično:

"I dalje moram platiti poreze od prošle godine. I jako skupu reparaciju nosa. Trenutačno u banci na računu imam 6 dolara, a 400 tisuća sljedbenika na Instagramu."

Mnogi UFC borci unatoč zvjezdanom statusu i kvalitetnoj karijeri muku muče s financijama. Rijetki nastupi i honorari koji ovise o pobjedi ili porazu (razlika je 50 posto) samo su dio problema. Nakon što poplaćaju poreze i sve ostale postotke menadžerima i trenerima, većini boraca ostane manje novca nego da se bave nekim "običnim" poslom. Tu su još i vrlo visoki računi za liječničke usluge kao u slučaju Mikea Perryja, koje im promocija ne pokriva.

Za razliku od ostalih borilačkih promocija, UFC ne dopušta da borci imaju vlastite sponzore. Nakon što su uveli Reebok kao službenu sportsku marku UFC-a, borci su ostali bez velikog postotka svojih primanja koja su ranije stizala upravo iz drugih izvora.

Linker
27. travanj 2024 01:57