UFC

Minotouro potvrdio da će mu iduća borba biti posljednja

Antonio Rogerio Nogueira
 screenshot
Brazilska borilačka ikona i drugi najstariji borac na UFC rosteru, Antonio Rogerio 'Minotouro' Nogueira, potvrdio je kako će mu iduća borba, koju će odraditi u svibnju na UFC 250 priredbi, ujedno biti posljednja u karijeri. Tamo će odraditi svoj treći okršaj protiv Mauricija 'Shoguna' Rue.

Nakon gotovo 20 godina aktivnih nastupa u MMA borilištu, 43-godišnji Antonio Rogerio Nogueira, poznatiji kao Lil' Nog ili Minotouro (23-9, 6-6 UFC) odlučio je završiti svoju karijeru. No, prije tog će brat blizanac bivšeg UFC-ovog i Prideovog prvaka, Antonia Rodriga Nogueire, pokušati fanovima još jednom priuštiti borbu koja će ih podići na noge.

On je jučer potvrdio kako će borba koju će odraditi na UFC 250 priredbi, koja se 9. svibnja održava u Sao Paulu, biti posljednja u njegovoj karijeri. Ujedno će taj okršaj protiv Shoguna Rue biti završni dio trilogije dva velika brazilska borca. Prvi put njih dvojica su se susreli 2005. godine u četvrtfinalu velikog Prideovog turnira srednje kategorije. Shogun je tada slavio jednoglasnom sudačkom odlukom te je otišao do kraja turnira osvojivši ga pobjedom nad Ricardom Aronom. Drugi put susreli su se u UFC-u, na UFC 190 priredbi, 1. kolovoza 2015. godine. Ponovno je Rua slavio jednoglasnom odlukom, a borci su ti tim putem odnijeli bonus za borbu večeri.

Ukupno je u karijeri Nogueira upisao 23 pobjede i devet poraza. U Pride su mu najveće pobjede nad Danom Hendersonom i Kazushijem Sakurabom te čak dva puta nad Alistairom Overeemom. U UFC-u je upisao pobjede nad dva bivša prvaka, Titom Ortizom i Rashadom Evansom. 2006. godine bio je prvak Južne Amerike u boksu.

Linker
23. travanj 2024 18:18