Miočićev menadžer: 'Jon Jones je naš prvi izbor ili profi boks! Stipe je tehnički bolji od Wildera!'

Prema svemu što se može čuti ovih dana, Stipe Miočić se neće boriti više u 2019. godini. Za to je kriva ozljeda oka koju vuče još iz dvoboja protiv Daniela Cormiera u kolovozu. Da novog/starog UFC prvaka nećemo gledati u akciji tako skoro potvrdio je i njegov menadžer Jim Walter u razgovoru za Cleveland Business portal.

"Vjerojatno se neće boriti prije kraja godine", potvrdio je Walter.

A kada se vrati u kavez morat će se prema riječima čelnika UFC-a Dane Whitea treći put sučeliti s Danielom Cormierom u vjerojatno najboljoj trilogiji teške kategorije UFC-a u povijesti. Iako se špekuliralo s konačnom mirovinom DC-ja na koncu je donedavni prvak ipak odlučio odraditi i treći meč s Miočićem, a UFC je rekao - može! On je već sada spreman za ulazak u kavez i samo se čeka Miočićev oporavak. Ipak, Walter tu povlači kočnicu i za razliku od Miočića koji kaže da mu je svejedno koga će mu UFC dati, menadžer je puno oprezniji u najavama.

"Stipe je već dokazao sve što je imao dokazivati protiv DC-ja. Ne postoji nitko u UFC-ovom rosteru, a posebno u teškoj kategoriji, tko može pobijediti Miočića", vjeruje Walter dodavši kako bi Stipe slavio i u prvom meču protiv DC-ja da ga ovaj nije upiknuo prstom u oko.

"Pobijedio ga je u drugom meču, a i tada je dobio prstom u oko. Francis Ngannou? Nisam znao da je on uopće u razgovoru za idućeg protivnika. Jedini pravi izazov koji za Miočića vidim u ovom trenutku je Jon Jones", dodaje.

A upravo velik broj analitičara smatra da bi to bio najpamentiji Stipin potez koji bi mu donio najveću eksponiranost, daleko najveću zaradu, ali i najmanji rizik za njegovu ostavštinu. No, UFC će, čini se, gurati trilogiju s Cormierom. Walter je u ragovor uveo i druge moguće scenarije. Poput boksačkih super mečeva.

"Stipe bi se mogao boriti protiv Deonatayja Wildera, Tysona Furyja, takvih tipova. Odlazak u profi boks je definitivno opcija. Stipe i Deonatay su bili zajedno u seriji 'Milijarde'. Mislim da je Stipe tehnički boki boksač od Wildera iskreno govoreći", dodaje.

Upitan ponovno je li i trilogija protiv Cormiera opcija, Miočićev menadžer odgovara:

"Ne bih potpuno odbacio mogućnost trilogije. I to je moguće. Ali Stipe želi rasti, želi nove izazove, nema smisla vraćati se unatrag na neke stare stvari i baviti se njima, a već smo ih riješili."

"Nama je najzanimljiviji meč protiv Jona Jonesa. To je definitivno opcija", zaključuje Walter.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!