UFC

Miočićev menadžer: 'Jon Jones je naš prvi izbor ili profi boks! Stipe je tehnički bolji od Wildera!'

Stipe Miočić
Prema svemu što se može čuti ovih dana, Stipe Miočić se neće boriti više u 2019. godini. Za to je kriva ozljeda oka koju vuče još iz dvoboja protiv Daniela Cormiera u kolovozu. Da novog/starog UFC prvaka nećemo gledati u akciji tako skoro potvrdio je i njegov menadžer Jim Walter u razgovoru za Cleveland Business portal.

"Vjerojatno se neće boriti prije kraja godine", potvrdio je Walter.

A kada se vrati u kavez morat će se prema riječima čelnika UFC-a Dane Whitea treći put sučeliti s Danielom Cormierom u vjerojatno najboljoj trilogiji teške kategorije UFC-a u povijesti. Iako se špekuliralo s konačnom mirovinom DC-ja na koncu je donedavni prvak ipak odlučio odraditi i treći meč s Miočićem, a UFC je rekao - može! On je već sada spreman za ulazak u kavez i samo se čeka Miočićev oporavak. Ipak, Walter tu povlači kočnicu i za razliku od Miočića koji kaže da mu je svejedno koga će mu UFC dati, menadžer je puno oprezniji u najavama.

"Stipe je već dokazao sve što je imao dokazivati protiv DC-ja. Ne postoji nitko u UFC-ovom rosteru, a posebno u teškoj kategoriji, tko može pobijediti Miočića", vjeruje Walter dodavši kako bi Stipe slavio i u prvom meču protiv DC-ja da ga ovaj nije upiknuo prstom u oko.

"Pobijedio ga je u drugom meču, a i tada je dobio prstom u oko. Francis Ngannou? Nisam znao da je on uopće u razgovoru za idućeg protivnika. Jedini pravi izazov koji za Miočića vidim u ovom trenutku je Jon Jones", dodaje.

A upravo velik broj analitičara smatra da bi to bio najpamentiji Stipin potez koji bi mu donio najveću eksponiranost, daleko najveću zaradu, ali i najmanji rizik za njegovu ostavštinu. No, UFC će, čini se, gurati trilogiju s Cormierom. Walter je u ragovor uveo i druge moguće scenarije. Poput boksačkih super mečeva.

"Stipe bi se mogao boriti protiv Deonatayja Wildera, Tysona Furyja, takvih tipova. Odlazak u profi boks je definitivno opcija. Stipe i Deonatay su bili zajedno u seriji 'Milijarde'. Mislim da je Stipe tehnički boki boksač od Wildera iskreno govoreći", dodaje.

Upitan ponovno je li i trilogija protiv Cormiera opcija, Miočićev menadžer odgovara:

"Ne bih potpuno odbacio mogućnost trilogije. I to je moguće. Ali Stipe želi rasti, želi nove izazove, nema smisla vraćati se unatrag na neke stare stvari i baviti se njima, a već smo ih riješili."

"Nama je najzanimljiviji meč protiv Jona Jonesa. To je definitivno opcija", zaključuje Walter.

Linker
24. travanj 2024 18:26