Nekad najveći UFC-ov potencijal vraća se dvije godine nakon operacije oka

Prošle su točno dvije godine otkako je Thomas Almeida odradio svoju posljednju borbu. Nekad najveći potencijal UFC-a nakon toga se podvrgnuo operativnom zahvatu na oku i tek sad spreman je za povratak.

28-godišnji Thomas Almeida (21-3, 5-3 UFC) prije četiri godine bio je veliki hit. 2015. godinu završio je kao borac omjera 20-0, gdje je sve pobjede osim jedne ostvario prekidom, s četiri UFC trijumfa te bonusom zarađenim u svakom od njih. Ovaj borac bantam kategorije ispred sebe je imao zvijezde. Nažalost po njega, u svibnju 2016. vidio je zvijezde, nakon što je nokautiran od strane Codyja Garbrandta koji je tim putem sebe usmjerio prema borbi za titulu.

 

Od tog trenutka Almeida je krenuo padati. Da, vratio se nokaut pobjedom nad ispodprosječnim Albertom Morales, no onda je doživio poraze od Jimmieja Rivera i Roba Fonta, nakon čega se odlučio pobrinuti za svoje zdravlje. Mislio je da je prvim tretmanom riješio problemom, ugovorio je borbu za prošlogodišnji UFC 235 protiv Marlona Vere, no operativni zahvat bio je neizbježan. S vremenom je opravdano ispao iz poretka kategorije gdje se prije borbe s Garbrandtom nalazio u samom vrhu. Nedavno je napokon krenuo sparirati i sad čeka poziv promocije. Nada se da bi mu povratak mogao uslijediti 14. ožujka na Fight Nightu u Brasiliji.

 

"Zdravlje je najvažnije. Sportaš mora znati kako se nositi s tim, s usponima i padovima, s vremenom kad si aktivan i kad si neaktivan. Trebalo mi je vrijeme odmora i oporavka od svih ozljeda koje sam imao. No, to je gotovo. Otišao sam u Los Angeles i tamo sam dobio dozvolu liječnika za povratak. To mi je posebna motivacija. Spreman sam za svoju iduću UFC borbu", rekao je Almeida u razgovoru za MMA Fighting.

Oko protivnika nema zahtjeva. Želi bilo koga protiv koga će moći odraditi otvorenu borbu i preko koga može krenuti na novi put prema vrh.

"Ne mogu promijeniti ono što jesam. Odrastao sam kroz 'brawlove' i to je ono što ću uvijek raditi. No, moram biti pametniji i prepoznati kad je trenutak za krenuti naprijed. Ne volim puno pričati unaprijed, vidjet ćete sve kad se budem borio", najavio je još mladi borac koji i dalje ima istu ambiciju. Postati UFC prvak bantam kategorije. Ako se vrati predstavama kao u početku svoje UFC karijere, sve je moguće.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!