UFC

Neporaženi 'Askrenov sin' ugovorio svoju novu UFC borbu

Chase Hooper
 screenshot
Trenutno najmlađi član UFC-ovog rostera boraca, 20-godišnji Chase Hooper, ugovorio je svoju novu borbu. Na impresivnu pobjedu iz debi nastupa, uspjeh će pokušati nadograditi preko borbe protiv jednog od iskusnijih boraca njegove kategorije, Alexa 'Bruce Leeroy' Caceresa.

Tri mjeseca prije svog 19. rođendana, tj. u lipnju 2018. godine, Chase Hooper (9-0-1, 1-0 UFC) izborio je ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom, putem nastupa u Contender Seriesu. Ipak, UFC ga je pozvao tek tri nastupa kasnije, s ciljem da prikupi još iskustva, a on svoj debi u prosincu odradio impresivno. Savladao je Daniela Teymura prekidom u prvoj rundi, čime je potvrdio svoj veliki talent, ali i karizmu. Vrlo brzo postao je poznat kao "Askrenov sin", što je nadimak koji je dobio zbog fizičke sličnosti s poznatom borilačkom zvijezdom, a onda se u tu ulogu uživio.

Mladi borac perolake kategorije nakon spomenutog se nastupa još više posvetio treningu, a sad je došlo vrijeme i za novi ispit. On će se dogoditi na UFC 250 priredbi, koja se održava 6. lipnja, a tamo će ga čeka jedno itekako poznato ime svakom redovnom fanu. To je Alex Caceres (15-12, 10-10 UFC).

Ako je nešto sigurno za borbe u kojima nastupa 31-godišnji Bruce Leeroy, onda je to da će biti pune akcije i atraktivnih poteza. Iskusni, ali još uvijek relativno mladi Caceres, pravi je jamac zanimljive borbe pa to ne bi trebalo izostati niti u ovom slučaju, gdje će protiv sebe imati ekstremno talentiranog, ali još uvijek mladenački zaigranog Hoopera. Iz svoje posljednje borbe Caceres nosi pobjedu nad Stevenom Petersonom pa će na to pokušati nadograditi pobjedu nad velikim talentom.

UFC 250 trebao bi biti predvođen borbom Amande Nunes i Felicije Spencer za titulu UFC prvakinje perolake kategorije, a sve se čini da bi se trebao održati u Las Vegasu, unutar UFC-ovog APEX kompleksa. Ta bi potvrda trebala doći uskoro, odnosno nakon što se za istu lokaciju potvrdi iduća priredba, koju narednog vikenda predvode Tyron Woodley i Gilbert Burns. Ako se to ne dogodi, UFC je najavio kako već ima rezervnu lokaciju.

Linker
27. travanj 2024 03:17