UFC

Nezadovoljstvo u UFC-u: 'On postane izazivač, a meni nakon sedam pobjeda u nizu ne daju TOP 5 protivnika'

Charles Oliveira
 Levi Bianco / Brazil Photo Press via AFP
"Ne znam što da radim, mislim da ću morati postati nešto što nisam..."

Michael Chandler strašan je borac i veliko UFC-ovo pojačanje u lakoj kategoriji, ali nisu svi bili oduševljeni odlukom Dane Whitea i društva da upravo bivšeg Bellatorovog prvaka postave kao rezervnu opciju za meč Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

Otkaže li netko od glavnih zvijezda UFC 254 priredbe nastup na velikom borilačkom događaju koji nas čeka 25. listopada u Abu Dhabiju, Chandler će biti spreman. A spreman je mogao biti i Charles Oliveira (29-8, 1 NC), sjajni Brazilac iza kojeg je impresivan niz od sedam pobjeda tijekom kojih je u džep pospremio i šest bonusa za najbolju izvedu večeri.

"U najboljoj sam mogućem trenutku svog života. Čovječe, imam sedam pobjeda u nizu, a bez prilike sam da se borim s nekim iz TOP 5. A onda tamo neki lik iz Bellatora, koji je završio nokautiran u prvoj rundi (vs. Patricio Freire, op.a.), potpiše ugovor i postane idući izazivač. Kako? Nije mi ništa jasno", požalio se Oliveira MMA Fightingu.

SP - Sao Paulo - 16/11/2019 - UFC Sao Paulo - Charles
Jason Silva / AGIF / AFP
Charles Oliveira

"Sedam pobjeda u nizu, bez da su bodovni suci imali posla... Znači, ili to bude nokaut ili 'submission'... Pogledajte sve moje borbe. Sve od prve do one posljednje protiv Kevina Leeja. Koja to od njih nije bila šou? Kad su to navijači negodovali zbog mojih nastupa? Nikada. Bez obzira jesam li pobijedio ili izgubio, uvijek sam se kretao prema naprijed i radio šou."

'Do Bronx' prepoznaje da je Chandler kvalitetan borac, ali i ističe kako je preskočio red i našao se u poziciji koju trenutno ne zaslužuje.

"Je li on čvrst lik? Naravno. Pa bio je Bellatorov prvak i zaslužuje poštovanje, ali gdje je on na rankingu? Da, definitivno bih se borio s njime, ali sada me zanima netko tko je na ljestvici ispred mene. Ako nitko nije slobodan, onda može to biti i on. Pokazat ću mu da je sada u UFC-u... Iskreno, ne znam što bih trebao napraviti da se borim s nekim iz TOP 5. Trebam li se poslužiti s 'trash talkom', bacati stolce na autobus, napadati nekoga... Ne znam ni sam više. Mislim da ću morati postati nešto što nisam, Charles kakvog ljudi ne poznaju. Trebat ću gurati svoje protivnike, psovati njihove obitelji, bacati stolce i razbijati stvari da me se primijeti. Pretpostavljam da je to ono što mi nedostaje", poručio je frustrirani Oliveira koji na novi meč čeka od ožujka kada je u svom Brazilu ugušio Kevina Leeja.

Linker
24. travanj 2024 23:37