UFC

Nitko kao Holloway: Izgubio je borbu i pojas, ali novim rekordom ušao u povijest UFC-a

Max Holloway
 Screenshot/Youtube
Max Holloway najveći je gubitnik UFC 245 priredbe prošlog vikenda. U meču s Alexanderom Volkanovskim ostao je bez titule perolake kategorije nakon poraza jednoglasnom odlukom sudaca.

Novi prvak tako je okončao Hollowayjev niz od čak 13 uzastopnih pobjeda u perolakoj kategoriji, u kojoj nije izgubio još od poraza od Conora McGregora 2013. godine.

Holloway (21-5 MMA, 17-5 UFC) je osim pojasa, kojeg je triput obranio, izgubio i pet pozicija na UFC-ovoj pound-for-pound ljestvici. No, čak i u porazu, Holloway je ostvario rekord kojim se zauvijek upisao u povijest najjače MMA promocije.

Prvi je borac u povijesti koji je prešao brojku od dvije tisuće značajnih udaraca u UFC-u i sada je na 2071. Uspjelo mu je to u 22 borbe.

Osim toga, protiv Volkanovskog je postao i prvi UFC borac koji je u čak 10 borbi upisao stotinu ili više značajnih udaraca, a niti jedan borac nema više od sedam takvih mečeva.

"Imam samo 28 godina, vratit ću se, bit ću spreman", najavio je Holloway, koji je sportski prihvatio poraz i čestitao protivniku, iako se nije slagao s konačnom odlukom sudaca. Holloway i Volkanovski odmah su nakon meča pristali na revanš koji bi se, prema najavama, trebao odigrati u Australiji sljedeće godine.

Linker
24. travanj 2024 13:37