UFC

Novi preokret: Sljedeća borba za UFC-ovu titulu još uvijek je 'živa'!

Deiveson Figueiredo
 Instagram
"Hvala UFC-u na sjajno odrađenom poslu i raščišćavanju ovog nesporazuma"

Čini se kako je razriješen misterij oko Deivesona Figueireda. Brazilac koji bi trebao 19. srpnja na Otoku Yas dobiti novu priliku u borbi za naslov prvaka muha kategorije ipak je negativan na koronavirus.

Podsjetimo, prije nekoliko dana pod veliki je upitnik dovedena glavna borba UFC-ovog eventa koji će se idućeg vikenda održati u Abu Dhabiju. Brazilac Figueiredo bio je pozitivan na testiranju za COVID-19 te se činilo da bi njegov suparnik Joseph Benavidez mogao dobiti novog protivnika, a u toj utrci glavni je favorit bio Alexandre Pantoja.

No, sada je došlo do novog preokreta. Naime, kako stvari stoje, točnom se pokazala informacija koju je ranije iznio Deivesonov menadžer Wallid Ismail koji je objasnio da je njegov borac zapravo bio pozitivan na koronavirus još prije dva mjeseca te da je to utjecalo na rezultate spornog testa.

U nedjelju je Ismail potvrdio da je Figueiredo prošao najnovije testiranje te dobio zeleno svjetlo za ukrcaj na avion koji će ga prebaciti do Otoka Yas u Abu Dhabiju.

"Hvala UFC-u na sjajno odrađenom poslu i raščišćavanju ovog nesporazuma", oduševljeno je poznati menadžer poručio preko Twittera.

A kako je došlo do onog pozitivnog testa?

Odgovor na to pitanje mogao bi se skrivati u različitim tipovima testova na COVID-19 od kojih je jedan zapravo test na antitijela i on određuje je li osoba prethodno bila zaražena koronavirusom. Što je kod Figueireda, barem prema tvrdnjama njegovog tima, i bio slučaj. No, ipak istaknimo kako još uvijek nije službeno potvrđeno da je Brazilac, u trenucima kada je bio pozitivan, zaista bio podvrgnut spomenutom testu.

U svakom slučaju, Figueiredo sada može poletjeti prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali i tamo mu na putu do borbe stoje nova testiranja koja su dio postroženog UFC-ovog protokola za Fight Island.

Prođe li sve prema planu, 32-godišnji 'Daico' imat će priliku potvrditi pobjedu nad Benavidezom do koje je tehničkim nokautom stigao u veljači ove godine, ali je tada zbog 'pada' na vagi ostao bez toliko željenog pojasa.

A nastanu li ipak novi problemi, UFC će najvjerojatnije ili odgoditi meč ili pozvati ranije spomenutog Pantoju koji je već imenovan potencijalnom zamjenom.

Linker
25. travanj 2024 22:44