Objašnjeno kako će izgledati cijeli proces boravka boraca na 'Fight Islandu'

Poznat je cijeli proces testiranja i boravka boraca na UFC-ovom Fight Islandu u Abu Dhabiju

Vrlo striktne sigurnosne mjere već je ranije UFC najavio po pitanju priredbi koje će se održati na Yas otoku u Abu Dhabiju, gdje je UFC izgradio svoj Fight Island kompleks. No, sad su poznati svi detalji oko testiranja i rasporeda boraca od vremena prije polaska pa sve do povratka kući nakon borbe.

 

Točne informacije o ovom procesu putem svog Instagrama iznio je UFC-ov komentator Jon Anik i to objavom slike na kojoj je objašnjeno svih 13 točaka kojih će se svi striktno pridržavati.

Naime, borci će se prvobitno testirati 48 sati prije odlaska za Abu Dhabiju, a drugo testiranje uslijedit će odmah pri slijetanju nakon čega borci odlaze u hotel gdje će biti prisiljeni na karantenu dok ne dobiju rezultate. U hotelu će nakon toga odraditi treći test, nakon kojeg slijedi još jedna izolacija te tek nakon toga dobivaju pravo kretanja po otoku i korištenja sadržaja koje je UFC osigurao za trening, odmor i razonodu. Četvrto testiranje uslijedit će prije priredbe te će borci biti u novoj izolaciji sve do sada par sati prije njihovog nastupa, kad bi trebali dobiti rezultate tog testa. Peto i posljednje testiranje uslijedit će nakon borbe, a prije odlaska kući, gdje će biti podvrgnuti mjerama država u kojima žive.

Pretpostavlja se da će svi sudionici na otok doći pet do sedam dana prije nastupa, no moguće je da neki dođu i ranije. Svima su osigurani svi najbolji uvjeti, od samog transporta do boravka te se pretpostavlja kako će im na taj način i ta izolacija, kojoj će više puta morati biti podvrgnuti, na kraju lakše pasti.

Od 11. do 25. srpnja, UFC će na Fight Islandu održati čak četiri priredbe.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!